Mercedes GLB: παρουσίαση το καλοκαίρι, πωλήσεις πριν από το τέλος του έτους


H γκάμα των SUV της Mercedes θα διευρυνθεί με ένα ακόμα μοντέλο στη βάση της, τη GLB, που θα διαφοροποιείται σαφώς από τη νέα GLA.

  • 3/1/2019

O χρόνος για την επίσημη πρεμιέρα του νέου SUV της Mercedes, της πολυαναμενόμενης GLB, πλησιάζει. Και αυτό γιατί σύμφωνα με τον προγραμματισμό της γερμανικής εταιρείας, έτσι όπως αυτός αποτυπώθηκε από το βρετανικό Auto Express, η παρουσίασή της θα γίνει προς το καλοκαίρι. Η διάθεσή της θα ξεκινήσει προς τα τέλη του έτους που μόλις μπήκε, ενώ οι δοκιμές της στο δρόμο, εννοείται με έντονο καμουφλάζ, συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς.

Η βάση της, όπως και αυτή της καινούργια GLA που αναμένεται έναν περίπου χρόνο μετά, θα είναι το νέο πλαίσιο MFA2, το οποίο χρησιμοποιείται ήδη στην καινούργια γενιά της Α-Class αλλά και σε όλες τις προσθιοκίνητες Mercedes που θα ακολουθήσουν.

Από πλευράς διαστάσεων η διαφορά της σε σχέση με την GLA δεν θα είναι μεγάλη. Μεγάλη θα είναι η αισθητική της διαφοροποίηση, προκειμένου να υπάρχει και σαφής διαχωρισμός τους. ‘Έτσι η GLB θα έχει ένα σαφώς πιο γωνιώδες αμάξωμα, που αφενός θα εξασφαλίζει καλύτερους χώρους, σημείο στο οποίο το υπάρχον μικρό SUV της μάρκας υστερεί και αφετέρου θα είναι πιο ελκυστικό σε ένα κοινό που αρέσκεται σε κάτι πιο συμβατικό.

Η βάση θα είναι και εδώ οι νέου κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, των 1.330 και 1.500 cc αντίστοιχα, που εμφανίστηκαν με την A-Class, έχουν αποσπάσει καλές κριτικές και έχουν εξελιχθεί σε συνεργασία με τον όμιλο των Renault- Nissan- Mitsubishi.