Mercedes και Audi ετοιμάζονται για επανεκκίνηση της παραγωγής


Και οι δύο γερμανικές εταιρίες ευελπιστούν πως τα εργοστάσια τους στην Ευρώπη θα πάρουν μπροστά πριν τα τέλη του μήνα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 10/4/2020

Αν και η όλη κατάσταση εξαρτάται από τους ρυθμούς και τις καμπύλες που διαγράφει η πανδημία του κορωνοϊού η Daimler προχώρησε σε μια ανακοίνωση που αναφέροντας πως η Mercedes θα είναι η πρώτη της εταιρία που θα επαναλειτουργήσει. Προτεραιότητα θα δοθεί στις πρώτες ύλες και τα βασικά εξαρτήματα ώστε να μπει σε ρυθμό παραγωγής η γραμμή συναρμολόγησης των αυτοκινήτων.

Στα πλάνα εντάσσεται η έναρξη της λειτουργίας στις 20 Απριλίου και του εργοστασίου στο Kamenz, στο οποίο κατασκευάζονται μπαταρίες για ηλεκτρικά οχήματα. Στη συνέχεια θα ξεκινήσουν να λειτουργούν και οι εγκαταστάσεις στο Sindelfingen (εκεί κατασκευάζονται οι E-Class και S-Class) και στην Βρέμη (C-Class, GLC, EQC).  Αρχικά τα δύο αυτά εργοστάσια θα ξεκινήσουν να λειτουργούν με μια βασική βάρδια, αλλά δεν προβλέπεται νωρίτερα από τις 27 του μήνα.

Στο ίδιο περίπου χρονοδιάγραμμα κινείται και η Audi εκτιμώντας πως στις 27 Απριλίου (ημέρα Δευτέρα) θα ξεκινήσει η παραγωγή των Q2, A3, A4 και Α5 στο Ingolstadt. Νωρίτερα θα επαναλειτουργήσει το εργοστάσιο στο Gyor της Ουγγαρίας ώστε να διασφαλιστεί οι βασικές προμήθειες και εξαρτήματα. Στο Gyor υπάρχει μια από τις μεγαλύτερες μονάδες παραγωγής συστημάτων και κινητήρων στον κόσμο με ετήσια παραγωγή πάνω από 1,97 εκατομμύρια μηχανικά σύνολα για το VW Group.