Mercedes Manufaktur: To απόλυτο πολυτελές customization για μοντέλα με το αστέρι


Η Mercedes-Benz αντιπροσωπεύει την πολυτέλεια όπως σχεδόν καμία άλλη φίρμα. Με το νέο σχήμα εξατομίκευσης «Manufaktur», η Mercedes-Benz προσφέρει την απόλυτη εξατομίκευση με πρόσθετη πολυτέλεια.

  • 8/10/2021

Η νέα προσθήκη στη φαρέτρα της Mercedes-Benz απαρτίζεται από επιλεγμένα υλικά επεξεργασμένα κυρίως στο χέρι, αποκλειστικά φινιρίσματα χρωμάτων και υψηλής ποιότητας διακοσμήσεις στο εσωτερικό προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα επιλογών. Ένα αντίστοιχο πρόγραμμα είναι ήδη διαθέσιμο για την G-Class εδώ και αρκετά χρόνια: Το "G Μanufaktur". Με την εισαγωγή της νέας ετικέτας Manufaktur, η Mercedes-Benz προσφέρει πλέον ένα αντίστοιχο πρόγραμμα προσαρμογής για άλλες σειρές μοντέλων, όπως η CLS, η Mercedes-AMG GT 4-door coupe η S-Class με μακρύ μεταξόνιο, καθώς και η Mercedes-Maybach S-Class.

Η προσοχή στη λεπτομέρεια επισημαίνεται ιδιαίτερα στο μακρύ μεταξόνιο Mercedes-Benz S-Class και στη Mercedes-Maybach S-Class, από τα γράμματα MANUFAKTUR σε χρώμιο στην κεντρική κονσόλα και ως διακριτικό κέντημα στο ράφι δεμάτων, καθώς είναι αποτέλεσμα μιας υψηλής ποιότητας διαδικασίας κατασκευής με επιλεγμένα, πρώτης τάξεως υλικά.

Ξεκινώντας από την εξωτερική εμφάνιση η σειρά Manufaktur προσφέρει μια αποκλειστική επιλογή από ειδικά φινιρίσματα χρωμάτων με μερικά από αυτά να θυμίζουν την ιστορία της Mercedes-Benz. Στο εσωτερικό, υψηλής ποιότητας δέρμα nappa με μοναδικές διχρωμίες ενισχύει την εικόνα της εξατομίκευσης όπως ο συνδυασμός σε λευκό/μαύρο, ή παστέλ κίτρινο/μαύρο. Η περίπλοκη συρραφή ενισχύει περαιτέρω την αποκλειστική εμφάνιση. Το πακέτο περιλαμβάνει επίσης πρόσθετα μαξιλάρια με κεντημένο λογότυπο - ανάλογα με τις απαιτήσεις του μοντέλου και του εξοπλισμού, είτε το αστέρι της Mercedes-Benz, το διπλό M της Mercedes-Maybach είτε τα γράμματα Mercedes-AMG στα ταπέτα, για παράδειγμα.

Σε συνδυασμό με την επιλεγμένη ταπετσαρία, οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν το χειροποίητο δερμάτινο τιμόνι Manufaktur δύο τόνων, καθώς και τα πάνελ της πόρτας, το υποβραχιόνιο και το κάτω τμήμα του πίνακα οργάνων σε δέρμα nappa. Ένα άλλο σημείο που μπορεί να επιλεγεί επιπλέον είναι η επένδυση οροφής και αυτή εξ ολοκλήρου από δέρμα nappa. Τέλος, ένας εντυπωσιακός φωτισμός περιβάλλοντος συμπληρώνει την εικόνα πολυτέλειας.  

Το Mercedes Manufaktur θα επεκταθεί και σε άλλες σειρές μοντέλων τα επόμενα χρόνια όπως η AMG, η Maybach και η EQ αντικαθιστώντας το προηγούμενο πρόγραμμα εξατομίκευσης με την ετικέτα "designo".