Μέσα στο 2023 το ηλεκτροκίνητο Peugeot 308


Στην εξέλιξη της ηλεκτροκίνητης έκδοσης του νέου Peugeot 308 προχωράει ο όμιλος Stellantis θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να δημιουργήσει το αντίπαλο δέος του VW ID.3.

  • 1/4/2021

Η ηλεκτροκίνηση αποτελεί ένα ακόμα πεδίο ανταγωνισμού για εκείνες τις αυτοκινητοβιομηχανίες που θα διεκδικήσουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο όχι και τόσο μακρινό ρόλο.

Μπορεί, λοιπόν, η πρεμιέρα του νέου Peugeot 308 να μην συμπεριέλαβε μια αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση στη δεύτερη γενιά του μικρομεσαίων διαστάσεων hatchback, ωστόσο, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο όμιλο Stellantis έχει ήδη δώσει το πράσινο φως ώστε να υλοποιηθεί το εγχείρημα αυτό.

Όπως όλα δείχνουν, μάλιστα, το Peugeot e-308 δεν θα μοιράζεται την ίδια πλατφόρμα με τις συμβατικές εκδόσεις του, αλλά θα αξιοποιήσει μια νέα αρχιτεκτονική η οποία έχει δημιουργηθεί για αμιγώς ηλεκτροκίνητες προτάσεις.

O λόγος για την πλατφόρμα που έχει γίνει γνωστή με την κωδική ονομασία e-VMP και πρόκειται να αποτελέσει τη ραχοκοκαλιά όλων ηλεκτροκίνητων προτάσεων του ομίλου.

Αυτό επί της ουσίας σημαίνει ότι το ηλεκτροκίνητο Peugeot 308 δεν θα ακολουθήσει το παράδειγμα των μέχρι σήμερα γνωστών e-2008 και e-208, αποκτώντας τις απαιτούμενες προδιαγραφές ώστε να ανταγωνιστεί προτάσεις όπως το VW ID.3.

Το έργο του δεν θα είναι εύκολο, ωστόσο, ο όμιλος Stellantis διαθέτει την τεχνογνωσία και τη δυναμική ώστε να σταθεί απέναντι σε οποιοδήποτε ανταγωνιστή επιλέξει εκείνη για να αντιπαρατεθεί.  

Θεωρείστε, λοιπόν, σίγουρο ότι στο ηλεκτροκίνητο Peugeot 308 θα δούμε πλήθος εκδόσεων, οι οποίες θα διαφοροποιούνται τόσο σε επίπεδο ισχύος όσο και σε επίπεδο αυτονομίας.

Τολμώντας μια πρόβλεψη, η βάση για τις ηλεκτροκίνητες εκδόσεις του μικρομεσαίου hatchback θα αποτελέσουν οι μπαταρίες των 50 kWh που συναντάμε σήμερα στα μικρότερα e-2008 και e-208, ενώ για τις long range διαμορφώσεις οι Γάλλοι είναι πιθανόν να αγγίξουν ακόμα και τα 75 kWh.

Για όλα αυτά βέβαια θα χρειαστεί να περιμένουμε έως και το 2023, όταν και το Peugeot e-308 θα φτάσει έως τη γραμμή παραγωγής.

Ακολουθήστε το Car Αnd Driver στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τον μαγικό κόσμο του αυτοκινήτου.