Μετά το 2025 ο αντικαταστάτης της Porsche 918 Spyder


Σύμφωνα με την Porsche, το μοντέλο που θα είναι ο διάδοχος της Porsche 918 Spyder δεν αναμένεται να παρουσιαστεί πριν το 2025.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 20/3/2021

Τα στελέχη της Porsche, όπως και όλοι στον Όμιλο VAG στον οποίο ανήκει, έχουν επικεντρωθεί στη δημιουργία νέων αμιγώς ηλεκτροκίνητων μοντέλων. Απόρροια αυτού είναι να αναβληθούν κάποια προγράμματα εξέλιξης, μεταξύ των οποίων και αυτό που αφορά στο καινούργιο μοντέλο το οποίο θα βάλει την 918 Spyder και τυπικά στην ιστορία της γερμανικής εταιρείας.

Στην Porsche, αποφεύγουν να χρησιμοποιούν πολύ τη λέξη «αντικαταστάτης» καθώς δεν λειτουργούν με αυτό το σκεπτικό όταν πρόκειται για τα κορυφαία μοντέλα επιδόσεών τους.

Θυμίζουμε πως όταν σταμάτησε η παραγωγή της Carrera GT, το 2007, που ήταν το πρώτο supercar παραγωγής της εταιρείας, αρνήθηκαν να κάνουν λόγο για αντικατάστασή της από κάποιο καινούργιο, ώστε να μην χάσει τη μοναδικότητά της και την αξία της στον χρόνο.

Η δημιουργία της 918 Spyder, το 2013, αντιμετωπίστηκε από τον αυτοκινητικό Τύπο ως το αυτοκίνητο που την αντικατέστησε, όμως οι Γερμανοί δεν το αποδέχτηκαν αυτό επίσημα. Θεώρησαν το νέο hypercar ως κάτι διαφορετικό. 

Το ίδιο αναμένεται να κάνουν και στην περίπτωση της 918 Spyder (φωτογραφίες). Μόνο που το καινούργιο μοντέλο θα αργήσει σχετικά να παρουσιαστεί. Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Oliver Blume, Διευθύνων Σύμβουλος της Porsche, αυτό δεν αναμένεται πριν από το 2025, δηλαδή τουλάχιστον μία δεκαετία μετά το πέρας παραγωγής της 918 Spyder (το 2015).

Μένει να δούμε εάν αυτό θα είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητο, καθώς ως τότε θα έχει εξελιχθεί περισσότερο απ’ ό,τι σήμερα η τεχνολογία των μπαταριών και η αυτονομία που θα παρέχουν σε ένα hypercar, ή θα διαθέτει κάποιο πιο σύγχρονο σύστημα υβριδικής διάταξης κινητήρα.