Μετά το Nurburgring «έπεσε» και η Monza – Νέο ρεκόρ γύρου για τη Mercedes-AMG One


Η Mercedes-AMG One των 1.063 PS μπήκε στην πίστα της Monza και... έσπασε τα χρονόμετρα με τις τρομακτικές της επιδόσεις.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: Mercedes-AMG - Twitter
  • 6/4/2023

Φέρει έναν κινητήρα που προέρχεται απευθείας από τον κόσμο της Formula 1, κι είναι ένα «τέρας» ιπποδύναμης που ήταν αναμενόμενο ότι θα καταρρίψει πολλά ρεκόρ στην πορεία του. Πρόκειται για τη Mercedes-AMG One, η οποία έκανε για ακόμα μια φορά τα «μαγικά», αποτελώντας πλέον το γρηγορότερο μοντέλο παραγωγής που έχει πατήσει στην εμβληματική πίστα της Monza.

Τα νέα ήρθαν από το Twitter της Mercedes-AMG, με τους Γερμανούς να ανακοινώνουν ότι η One ολοκλήρωσε τον γύρο σε μόλις 1:43.902. Αυτό είναι το δεύτερο ρεκόρ που γράφει με χρυσά γράμματα κάτω από το όνομά της, μετά την παρουσία της στο Nurburgring τον περασμένο Νοέμβριο.

Πολύ λιγότερα μοντέλα παραγωγής έχουν επιχειρήσει να κάνουν ρεκόρ γύρου στη Monza σε σχέση με το Nurburgring, όμως η προσπάθεια της AMG One ήταν τόσο γρήγορη που μπορεί να συγκριθεί με χρόνους αγωνιστικών, κάτι που αποδεικνύει πόσο εξωπραγματική είναι η δύναμη που κουβαλά το δημιούργημα των Γερμανών.

Πιο συγκεκριμένα, το hypercar της Mercedes-AMG είναι μόλις μερικά δέκατα πίσω από το 2022 Dallara 320, η οποία αγωνίζεται στο πρωτάθλημα Euroformula Open. Εκτός αυτού, το ρεκόρ της One είναι ταχύτερο από τον γύρο ενός LMP3 από το 2020.

Σύμφωνα με το Fastestlaps.com, οι αμέσως ταχύτεροι χρόνοι μοντέλων παραγωγής είναι σχεδόν 10 sec. πιο αργοί από αυτόν της AMG One. Πρώτο στη λίστα μετά το μοντέλο της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας βρίσκεται ένα τροποποιημένο Nissan GT-R R35, το οποίο ολοκλήρωσε τον γύρο του σε 1:52.59, ενώ η Ferrari LaFerrari έκανε 1:59.00 στην ίδια πίστα.

Το ρεκόρ σημείωσε ο Maro Engel, επαγγελματίας οδηγός αγώνων και εκπρόσωπος της AMG, ο οποίος βρισκόταν πίσω από το τιμόνι της Mercedes-AMG One όταν εκείνη «διέλυσε» το ρεκόρ γύρου στο Nurburgring.