Η πρώτη Mercedes-AMG One των 1.063 PS βγήκε στους δρόμους


Η Mercedes-AMG ξεκίνησε τις παραδόσεις του «τερατώδους» hypercar της, με την πρώτη εκ των 275 One να φτάνει στα χέρια του τυχερού -και πλούσιου- ιδιοκτήτη της.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: MERCEDES-AMG - Twitter
  • 16/1/2023

Παραπάνω από 5 χρόνια έχουν περάσει από τότε που η Mercedes-AMG παρουσίασε τα σχέδιά της για το εντυπωσιακό της hypercar. Η Mercedes-AMG One αποκαλύφθηκε τον Ιούνιο του 2022, και έκτοτε έχει κάνει αρκετό «θόρυβο» πριν καν πατήσει στο δρόμο.

Τώρα, η πρώτη εκ των275 μονάδων ξεκίνησε το ταξίδι της προς τον ιδιοκτήτη της, με την εταιρεία να το γιορτάζει στα social media της, όπου και δημοσιεύτηκαν οι πρώτες φωτογραφίες του οχήματος. Η πρώτη One φέρει γερμανικές πινακίδες κυκλοφορίας, που διαβάζουν «ON1», και είναι ντυμένη στα μαύρα, αναδεικνύοντας το αγριεμένο της λουκ.

Οι στυλιστικές λεπτομέρειες και διακοσμητικά είναι βαμμένα σε κόκκινο χρώμα, όπως για παράδειγμα στην κορυφή της οροφής, αλλά και ανοιχτό πράσινο στα πλαϊνά, τα πτερύγια στις εξαγωγές αέρα στο μπροστινό μέρος, αλλά και τις ζάντες. Η επιγραφή «AMG» έχει τοποθετηθεί στη γρίλια, ενώ στο πίσω μέρος διακρίνονται πολλά τριάκτινα αστέρια.

Δεν έχει γίνει γνωστό για ποιον προορίζεται η πρώτη μονάδα του πανίσχυρου μοντέλου, το οποίο έχει σπάσει το ρεκόρ γύρου στο Nurburgring, το Hockenheim και το Red Bull Ring, όμως πολλοί είναι οι αστέρες της Formula 1 που έχουν βάλει το όνομά τους στη λίστα των 275 εκλεκτών αγοραστών. Ανάμεσά τους, οι Lewis Hamilton, Nico Rosberg και David Coulthard.

Μάλιστα, ο Hamilton θα λάβει κι ένα δεύτερο όχημα, το οποίο και θα δωρίσει στον πατέρα του, Anthony, ο οποίος έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της καριέρας του 7κις παγκόσμιου πρωταθλητή. Ο ηθοποιός Mark Wahlberg και ο τεννίστας Ion Tiriac περιμένουν επίσης να παραλάβουν τις δικές τους One

Το υπερσύγχρονο μοντέλο της εταιρείας από το Affalterbach είναι πράγματι ένα εξηλεκτρισμένο «τέρας», αφού το υβριδικό του κινητήριο σύνολο φέρει έναν κινητήρα V6, χωρητικότητας 1,6 L, αλλά και 4 ηλεκτροκινητήρες, αποδίδοντας συνολικά 1.063 PS.

Έχει κατασκευαστεί από το αρμόδιο τμήμα της Mercedes στο Brixworth, εκεί όπου έρχονται στη ζωή και οι κινητήρες των μονοθεσίων F1 των Γερμανών. Το μοντέλο, στο σύνολό του, συναρμολογείται στις εγκαταστάσεις τηςAMG στο Coventry του Ην. Βασιλείου, με την παραγωγή να έχει ξεκινήσει από τον Αύγουστο του 2022