Μια Alfa Romeo Disco Volante Spyder προς πώληση


Ένα από τα πιο όμορφα και σπάνια οχήματα της σύγχρονης εποχής, η Alfa Romeo Disco Volante Spyder, αναζητά νέο ιδιοκτήτη. Όσοι κατέχοντες συλλέκτες του πολύτιμου, προσέλθετε.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ROAD AND TRACK.
  • 9/1/2021

Από να το έσκασε αυτή η Alfa Romeo; Από ποιο σύμπαν; Από αυτό ενός ασύλληπτου για τα καθ’ ημάς τετριμμένα αυτοκινητικού κόσμου ή από αυτό της ομορφότερης Τέχνης; Η Disco Volante Spyder θέτει τα ερωτήματα και αδιαφορεί για την όποια απάντηση ή την όποια «νοηματική προσέγγιση».

Κατασκευάστηκε μόλις σε επτά αριθμημένες μονάδες, ως μια ακόμη πιο ιδιαίτερη παρουσία για όσους μπορούν να την αποκτήσουν ή καλύτερα να τη διατηρήσουν προς το μέλλον. Αποτελώντας την έτερη εκδοχή της (επίσης) μοναδικής Alfa Romeo Disco Volante, είναι ένα δημιούργημα των ανθρώπων της «Carrozzeria Touring Superleggera» που δεν θα έχει όμοιό της, με σκοπό να τιμήσουν την επέτειο συμπλήρωσης 90 ετών από την ίδρυσή (το 1926) .

Η Alfa Romeo Disco Volante Spyder παρουσιάστηκε στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης το 2016. Οι άνθρωποι της ιταλικής καροσερίας χρησιμοποίησαν το σωληνωτό σασί και τα μηχανικά μέρη της Disco Volante που είχαν παρουσιάσει τρία χρόνια νωρίτερα. Θυμίζουμε ότι αυτή είχε βασιστεί στην Alfa Romeo 8V Competizione, η οποία διέθετε V8 ατμοσφαιρικό κινητήρα χωρητικότητας 4,7 λίτρων, μέγιστης ισχύος 450 PS/7.000 rpm και μέγιστης ροπής 480 Nm/4.750 rpm.

H Disco Volante Spyder είχε δύο αφαιρούμενα τμήματα κατασκευασμένα από ανθρακονήματα τα οποία ο ιδιοκτήτης έβγαζε και αποθήκευε στον χώρο αποσκευών. Η συγκεκριμένη είναι η υπ’ αριθμόν τέσσερα από τις επτά που κατασκευάστηκαν. Είναι βαμμένη σε πράσινο χώμα «British Racing Green», τόσο στο αμάξωμα όσο και στο εσωτερικό της και πρόσφατα αλλάχθηκαν τα τακάκια του συστήματος πέδησης και τοποθετήθηκαν καινούργια ελαστικά.

Το αυτοκίνητο διαθέτει το προαιρετικό σύστημα που ανυψώνει λίγο την εμπρός ανάρτηση για να διέρχεται απροβλημάτιστα από τα «σαμαράκια» του δρόμου, ενώ στον εξοπλισμό του διαθέτει και έξι βαλίτσες διαφόρων μεγεθών για αποσκευές τις οποίες δημιούργησαν οι άνθρωποι της Carrozzeria αποκλειστικά για το μοντέλο. Η εν λόγω Alfa Romeo Disco Volante Spyder βρίσκεται στην Ελβετία, στις εγκαταστάσεις της Niki Hasler AG, μιας επίσημης αντιπροσωπείας της Ferrari στην πόλη της Βασιλείας. Διατίθεται προς πώληση αλλά δεν έχει οριστεί τιμή. Κι αυτό λέει πολλά για την αξία της…