Μία Alfa Romeo Giulia από ανθρακόνημα: Έρωτας με την πρώτη ματιά!


Καλή η καινούρια Giulia GTA, δεν λέμε. Στη θέα όμως μίας αυθεντικής Giulia της δεκαετίας του ’60, εξ ολοκλήρου ντυμένης με ένα αμάξωμα από ανθρακονήματα, η σύγκριση γίνεται δύσκολη.

  • μιχαλης κατωποδης
  • 13/3/2020

Η αλήθεια είναι ότι δεν συναντάμε συχνά εταιρίες με μεράκι, να κάνουν σοβαρές μετατροπές σε κάποια vintage Alfa Romeo. Φίρμες όπως η Singer για την Porsche 964, απλά, δεν υπάρχουν για τους Ιταλούς. Ή μήπως τελικά υπάρχουν; Στην προκειμένη περίπτωση η είδηση μας έρχεται από τη Μεγάλη Βρετανία και την Alphaholics. Η εταιρία αυτή είναι πιθανά άγνωστη στους πολλούς, αποτελεί όμως έναν από τους κορυφαίους σπεσιαλίστες με εξειδίκευση στις κλασικές Alfa Romeo.

Η τελευταία τους δημιουργία έχει να κάνει με το bodywork της αυθεντικής Giulia. Σε ένα project που ονομάζουν GTA-R, οι μηχανικοί της Alphaholics κατασκεύασαν ολόκληρο το αμάξωμα του αυτοκινήτου από σύνθετα πολυμερή υλικά, ενισχυμένα με ίνες άνθρακα. Η GTA-R 300 -με το ανθρακονημάτινο αμάξωμα- είναι κατά 70 ολόκληρα κιλά ελαφρύτερη από την απλή GTA-R με το μεταλλικό. Μάλιστα, για την εταιρία καταφέρνει να ρίξει το βάρος κατά 38 κιλά και από την προηγούμενη κορυφαία της υλοποίηση, την GTA-290R, που χρησιμοποιούσε ανθρακονήματα στο καπό, τις πόρτες και τα φτερά.

Με το νέο αμάξωμα, το συνολικό βάρος του αυτοκινήτου θα διατηρείται κάτω από τα 800 κιλά. Υπολογίζοντας λοιπόν ότι στα σπλάχνα του θα φέρει ένα τετρακύλινδρο Twin Spark μοτέρ των 2,3 λίτρων και 240 ίππων στις 7.000 σ.α.λ. συζητάμε για ένα όχημα με ειδική ισχύ άνω των 300 ίππων/ τόνο.

Αναφορικά με το κόστος, η Alphaholics δεν έχει ανακοινώσει κάτι. Υπολογίζεται όμως ότι με δεδομένη τη μικρή ζήτηση και την ιδιαιτερότητα του συγκεκριμένου αυτοκινήτου, δεν θα είναι μικρό. Άλλωστε και ανάλογες υλοποιήσεις, όπως αυτές της Singer για τις 911, μπορούν να ξεφύγουν εύκολα σε αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Όλα τα όμορφα -και σπάνια- πράγματα σε αυτή τη ζωή κοστίζουν.