Mία BMW M8 Competition το Safety Car του Moto GP


H ΒΜW συνεχίζει την παρουσία της στους αγώνες μοτοσικλέτας δίνοντας ένα νέο safety car στην κορωνίδα του δίτροχου μηχανοκίνητου αθλητισμού

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 11/8/2019

Ένα νέο αυτοκίνητο ασφαλείας διαθέτει πλέον το πρωτάθλημα Moto GP, το οποίο προέρχεται και πάλι από την ΒΜW και είναι η ναυαρχίδα της εταιρίας, η M8 Competition. Η έκδοση δρόμου του αυτοκινήτου διαθέτει τον V8 twin turbo με απόδοση 625 ίππους με την κίνηση να μεταδίδεται στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός 8τάχυτου κιβωτίου και κορυφαίες επιδόσεις (0-100 km/h σε 3,2 δευτερόλεπτα).

Για να μπορεί να εκτελεί χρέη safety car έχουν γίνει αρκετές επεμβάσεις και αλλαγές στο ήδη πολύ γρήγορο αυτοκίνητο το οποίο όπως έχει σημειώσει η εταιρία έχει εξελιχθεί παράλληλα με την αγωνιστική έκδοση GTE. 

Οι αλλαγές αφορούν μία νέα εξάτμιση από τιτάνιο, νέος διαχύτης στο πίσω μέρος από carbon (από το ίδιο υλικό φτιάχνεται και το κάλυμμα του κινητήρα) ενώ έχει βαφτεί σε ειδικά για την περίσταση χρώματα. Ως safety car έχει εφοδιαστεί  επίσης με τους ειδικούς φάρους στην οροφή αλλά και τα απαραίτητα από τους κανονισμούς για να μπορεί να κινείται στην πίστα, ένα roll cage δηλαδή, καθίσματα της Recaro και σύστημα πυρόσβεσης.

Με την M8 Competition η BMW συνεχίζει μία παράδοση 20 ετών συνεργασίας με την κορυφαία μορφή αγώνων μοτοσικλέτας, έχοντας αυτή την φορά ένα πολύ ξεχωριστό αυτοκίνητο στην υπηρεσία των δύο τροχών και την ασφάλεια των αγώνων του Moto GP.