Μια Ferrari Mondial πολύ σκληρή για να πεθάνει


To 1987 μια Ferrari Mondial είχε κλαπεί και ακολούθως πετάχτηκε σε ένα ποτάμι στην Ολλανδία. Έμεινε εκεί για δεκαετίες. Η συνέχεια θυμίζει ταινία με happy end.

  • 25/7/2020

Σύμφωνα με του NL Times, το 1987 δηλώθηκε η κλοπή της εν λόγω Ferrari με την ολλανδική αστυνομία να τερματίζει τις έρευνες για την ανεύρεσή της το 1994. Μάλιστα η ασφαλιστική εταιρία κάλυψε το ποσό ασφάλειας κατά κλοπής που είχε συνάψει ο ιδιοκτήτης της.

Φέτος τον Ιούνιο η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Ολλανδίας κατά τη διάρκεια άσκησης στον ποταμό Ij βρέθηκε μπροστά σε ένα μεγάλο αντικείμενο που έμοιαζε με αυτοκίνητο. Μια εβδομάδα αργότερα, ανασυρόταν από τον πυθμένα του ποταμού η εν λόγω Mondial. Μιας και από τα ευρήματα δε βρέθηκε να έχει τελεστεί άλλη αξιόποινη πράξη πλην της κλοπής της, το αυτοκίνητο περιήλθε στην κατοχή όχι του πρώην κατόχου της αλλά της ασφαλιστικής εταιρίας η οποία είχε πληρώσει τον ιδιοκτήτη με βάση το ασφαλιστήριο συμβόλαιο. Όμως η εταιρία θεώρησε ότι τόσα χρόνια παραμονής στο νερό είχαν επιφέρει ανεπανόρθωτες ζημιές στο αυτοκίνητο γι’ αυτό και αποφάσισε να τη διαγράψει στέλνοντάς την στο κοντινό διαλυτήριο αυτοκινήτων.

Αυτό θα ήταν το τέλος της Mondial αν η ιστορία δε γινόταν viral πείθοντας τον ιδιοκτήτη του διαλυτηρίου να μην την καταστρέψει αλλά είτε να τη διαθέσει σε κάποιο μουσείο είτε να τη δώσει σε κάποιο συλλέκτη. Για την ώρα το αυτοκίνητο αποτελεί την ατραξιόν του De Ooyevaar Autodemontage, της εταιρίας ανακύκλωσης αυτοκινήτων.