Μία γεύση από το επόμενο Toyota GR86


Φίλοι της ιαπωνικής εταιρίας χρησιμοποίησαν κατασκοπευτικές φωτογραφίες του επόμενου GR86 και με τη βοήθεια υπολογιστή παρουσίασαν τη δική τους σχεδιαστική αποτύπωση.

  • Μιχαλης Κατωποδης
  • 28/8/2020

Αυτή, μάλιστα, δεν είναι απίθανο να προσεγγίζει σημαντικά το τελικό αποτέλεσμα, καθώς η δουλειά που έκαναν στην αντιγραφή των καμπύλων του αυτοκινήτου, δείχνει αρκετά προσεγμένη. Η εικόνα αυτή προέρχεται από το gr86.org, ένα forum οπαδών της φίρμας και ειδικότερα της GR86. Οι δημιουργοί της, δε, την αναπαρήγαγαν σε αρκετά χρώματα, ώστε ο καθένας να διαλέξει αυτό που ταιριάζει καλύτερα στα γούστα του…

Το όλο σύνολο είναι αναμφισβήτητα εντυπωσιακό, με αρκετό δυναμισμό που προκύπτει από τη μεγάλη σίτα μπροστά, τα φουσκωμένα φτερά και τις αιχμές του αμαξώματος. Σαν σχήμα θυμίζει την προηγούμενη γενιά, ενώ φέρνει λίγο και στο Nissan 370Z (λογικό, εν μέρει, αφού αυτή είναι η κατηγορία του).

Το GR86 αναμένεται να κυκλοφορήσει λογικά προς το 2022. Θα δανείζεται μάλιστα ένα boxer τετρακύλινδρο σύνολο της Subaru, χωρητικότητας 2,4 λίτρων και ισχύος άνω των 250 ίππων, χάρη στη βοήθεια υπερτροφοδότησης. Υπάρχουν βέβαια και ορισμένες φωνές που το θέλουν να αποκτά μία ατμοσφαιρική έκδοση αυτού του μοτέρ, ώστε να μην προσεγγίζει πολύ στα χωράφια της supra. Εάν ισχύει αυτό, τότε θα μιλάμε για μειωμένη ιπποδύναμη περίπου 200-215 ίππων, η οποία όμως και πάλι θα είναι αρκετή να χαρίσει τις ανάλογες επιδόσεις στο σπορ μοντέλο της Toyota.