Μια ξεχωριστή Bugatti


H Bugatti επέλεξε να δώσει συνέχεια στην Veyron με μια εξέλιξη του ίδιου concept και αυτό που προέκυψε ήταν η Chiron, και είμαστε χαρούμενοι από το αποτέλεσμα. Τι θα γίνει όμως αν αλλάξει γραμμή πλεύσης;

  • 3/4/2017

Η ιστορική αυτοκινητοβιομηχανία, είχε βλέψεις για ένα μοντέλο sedan με κινητήρα εμπρός και την ονομασία Galibier όπως το είδαμε το 2011 αλλά ακολούθως με το όνομα Royale ως φόρος τιμής στο Type 41 από τη δεκαετία του 1920 και του '30. Αλλά τι θα είχε συμβεί εάν η Bugatti είχε ακολουθήσει μια διαφορετική προσέγγιση;

Την απάντηση έδωσε ένας Ισραηλινός σχεδιαστής που εργάζεται στην Ιαπωνία, ο Arthur B. Nustas. Το σχέδιό του είναι εμπνευσμένο με βάση ένα άλλο μοντέλο της Bugatti, το Type 57 Atlantic της δεκαετίας του ’30 το οποίο παρήχθη σε μόλις 4 κομμάτια, από τα οποία τα τρία επέζησαν.

Το σχέδιο του Nustas συνδυάζει στοιχεία της Atlantic και της Chiron με αποτέλεσμα ένα Grand Tourer που θα μπορούσε να αναμετρηθεί με την Ferrari 812 Superfast και τη Rolls-Royce Wraith.

To εμπρός μέρος είναι απίστευτα μακρύ και επίσης δεν μπορούμε να συνηθίσουμε στην ιδέα που θέλει τους σχεδιαστές να μικραίνουν όλο και περισσότερο τα πλαϊνά παράθυρα. Παρ’ όλα αυτά το σχέδιο είναι εντυπωσιακό μέσα-έξω και θα γινόταν ένα εξαιρετικό μοντέλο αν ποτέ αποφάσιζε η Buggati να ακολουθήσει μια διαφορετική ρότα.