Μία Mercedes G63 AMG 6x6 πωλείται σχεδόν άστρωτη!


Πρόκειται για ένα από τα πιο γνωστά εκτός δρόμου θηρία που έχουν κατασκευαστεί ποτέ. Με τρεις άξονες και έξι τροχούς!

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 15/2/2021

Η G63 AMG 6x6 φτιάχτηκε ως το κορυφαίο εκτός δρόμου αυτοκίνητο της Mercedes που θα ξεπερνούσε τον μύθο του Hummer. Και ο στόχος επιτεύχθηκε μέχρι ένα σημείο αφού η G63 AMG 6x6 ήταν ένα πολύ ιδιαίτερο αυτοκίνητο από κάθε άποψη. Πρώτον, ήταν πανάκριβο με την τιμή στις 451.000 ευρώ και δεύτερον η παραγωγή της περιορίστηκε στα μόλις 100 αυτοκίνητα.

Μια από τις σημαντικότερες αγορές για το εν λόγω μοντέλο ήταν αυτή της Σαουδικής Αραβίας και συγκεκριμένα τα Εμιράτα. Το αυτοκίνητο που βλέπετε στην οθόνη σας ταξινομήθηκε τον Απρίλιο του 2015 για πρώτη φορά αι είχε μόνο έναν ιδιοκτήτη. Ο οποίος το πρόσεχε σαν καινούργιο. Και το εννοούμε αφού όλα αυτά τα χρόνια έχει διανύσει μόλις 230 km!

Όπως γίνεται αντιληπτό αυτή η χρώματος Sanidine Beige εξάτροχο τριαξονική Mercedes είχε την… ατυχία να πέσει σε κάποιον που τον ενδιέφερε περισσότερο να μοστράρει το αυτοκίνητο ή να το διατηρεί ως μέρος από την συλλογή του. Αν ήταν αυτός ο σκοπός, τότε τα κατάφερε θαυμάσια αφού ο πωλητής ζητά 872.000 ευρώ, δηλ. σχεδόν τα διπλάσια απ’ όσο την είχε αγοράσει.

Πάντως, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Τον Νοέμβριο του 2019 υπήρξε μια ανάλογη περίπτωση όπου ο οίκος RM Sotheby’s είχε δημοπρατήσει στο Abu Dhabi μία G63 AMG 6x6 για 748.750 δολάρια. Με μόλις 225 km στο κοντέρ της!