Μια νέα εποχή ξεκινά στην Toyota – Έρχεται νέο μυστηριώδες μοντέλο (photo)


Η Toyota είναι έτοιμη να αποκαλύψει ένα νέο, άκρως μυστηριώδες μοντέλο, του οποίου την ταυτότητα κρατά σαν επτασφράγιστο μυστικό.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: TOYOTA PRESSROOM
  • 20/10/2023

Η Toyota δημοσίευσε μια φωτογραφία-teaser για ένα μυστηριώδες μοντέλο που θα αποκαλύψει σύντομα, χωρίς όμως να δίνει στη δημοσιότητα κανένα περαιτέρω στοιχείο. Αυτό που είναι σίγουρο όμως, είναι ότι «μια νέα αυγή έρχεται».

Με βάση τη φωτογραφία, δεν πρόκειται για SUV ή crossover, αφού φαίνεται αρκετά χαμηλό, όχι όμως τόσο, ώστε να είναι ένα αμιγώς sportscar. Στο βάθος φαίνονται τα προσκέφαλα των πίσω καθισμάτων, οπότε το πιο ασφαλές συμπέρασμα που μπορούμε να βγάλουμε είναι ότι βλέπουμε κάποιο sedan ή hatchback, είτε σε «απλή» είτε σε σπορ μορφή.

Με δύο σειρές και 5 καθίσματα, θα μπορούσε να είναι ένα σπορ Prius, ή μια νέα έκδοση της Corolla. Πάντως, η Toyota έχει ήδη εκφράσει στο παρελθόν το ενδιαφέρον της να εξελίξει ένα GR Prius με 302 PS, όμως τα φωτιστικά σώματα κι η μάσκα δεν ταιριάζουν στο προφίλ του προσφάτως ανανεωμένου plug-in hybrid μοντέλου.

Το ίδιο ισχύει και για ένα πιθανό GR Corolla Sedan, αφού τα φώτα δε μοιάζουν με εκείνα της συμβατικής έκδοσης. Πάντως τη δεδομένη στιγμή υπάρχουν πολλά ξένα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι πρόκειται για τη νέα γενιά του Toyota Camry, χωρίς ωστόσο αυτές να έχουν επιβεβαιωθεί.

Όσο για την έκφραση «a new dawn is coming» (μτφρ. μια νέα εποχή ξεκινά) ενδεχομένως να αναφέρεται σε κάποια υβριδική ή αμιγώς ηλεκτρική μονάδα ισχύος, ή ακόμη και στο υδρογόνο. Εξάλλου, η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία είναι γνωστή για τη στρατηγική που ακολουθεί, όσον αφορά στους μη-θερμικούς κινητήρες. Ο εξηλεκτρισμός, σύμφωνα με τους Ιάπωνες, είναι σίγουρα αναπόφευκτος, όμως δίνουν ιδιαίτερη έμφαση και στα υβριδικά, ενώ είναι ένθερμοι υποστηρικτές και του υδρογόνου.

Η Toyota δεν έχει κάνει λόγο για την ημερομηνία αποκάλυψης του νέου μοντέλου, οπότε θα μπορούσε να απέχει αρκετά ακόμα.