Μια ονειρική Lancia Delta Integrale


Τι κι αν δεν υπάρχει η Lancia; Υπάρχουν οι αμέτρητοι φίλοι της ιταλικής εταιρείας οι οποίοι συνεχίζουν απτόητοι να διατηρούν τον θρύλο της Delta Integrale και της Delta S4, κρατώντας ζωντανή και τη φήμη της εταιρείας.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: SEBASTIANO CIARCIA.
  • 20/3/2021

«Κάν' τε τη Lancia σπουδαία ξανά»! Αυτή η φράση που υπάρχει στις εικόνες που δημιούργησε κ. Sebastiano Ciarcià είναι τόσο επιτακτική, τόσο σπαρακτική, τόσο εκκωφαντική που κάλλιστα μπορεί να φτάσει ως τα αυτιά «κάποιων» ανθρώπων που πρέπει. Έστω κι αν αυτοί, χωμένοι μίζερα σε αριθμούς και διαγράμματα, κάνουν πως δεν ακούν. 

Η Lancia Delta Integrale που βλέπουμε στις φωτογραφίες είναι το όνειρο του κ. Ciarcià για τη μορφή που θα μπορούσε να έχει το ξεχωριστό μοντέλο της στην εποχή μας και εφόσον η ιταλική εταιρεία ήταν κραταιά. 

Η σχεδίαση του εμπρός μέρους, με το έντονα κεκλιμένο καπό, την αγριωπή αλλά κομψή συνάμα μάσκα και τα πολύ λεπτά φώτα είναι χαρακτηριστική. Οι μεγάλοι αεραγωγοί που είναι ενσωματωμένοι στον εμπρός προφυλακτήρα δεν αφήνουν περιθώριο να την μπερδέψεις με οτιδήποτε άλλο.

Το πλαϊνό και το πίσω μέρος του αμαξώματος παραπέμπει σε αυτό της Delta S4 «Stradale» που παρουσιάστηκε το 1985 για να μπορέσει η Lancia να πάρει την «ομολογκασιόν» για να συμμετέχει στο Group B του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι.

Ο κ. Ciarcià χρησιμοποίησε στοιχεία και από αυτήν σε μια προσπάθεια να συγκεράσει τα δύο ξεχωριστά οχήματα. Μάλιστα, δημιούργησε εικόνες και από μια αγωνιστική έκδοση του αυτοκινήτου, διατηρώντας τα χρώματα της Martini που ήταν ο βασικός χορηγός της αγωνιστικής ομάδας της Lancia.