Μία Plymouth Hemi Superbird των 1,2 εκ. δολαρίων (photos)


Αυτή η Plymouth Hemi Superbird του 1970 τίθεται σε δημοπρασία κι ίσως πιάσει την τιμή των 1,2 εκ. δολαρίων.

  • ΦΩΤΟ: MECUM
  • 3/1/2023

Μπορεί κάθε Plymouth Hemi Superbird να είναι ξεχωριστή, αλλά η συγκεκριμένη είναι μόλις εκ των έξι που είναι βαμμένες στο χρώμα Limelight Green, και μόλις δύο από αυτές που φέρουν ακόμα τον αυθεντικό κινητήρα και το αυθεντικό σύστημα μετάδοσης.

Ο κινητήρας είναι ένας Hemi V8, με διπλό καρμπιρατέρ, υδραυλικό εκκεντροφόρο άξονα από το εργοστάσιο και ένα μεγάλο φίλτρο αέρα σε οβάλ σχήμα. 

Αποδίδει 431 PS, με την κίνηση να μεταφέρεται στον πίσω άξονα μέσω ενός 4τάχυτου, μηχανικού κιβωτίου ταχυτήτων. Στο πακέτο Superbird A13 που είναι κιόλας το εν λόγω παράδειγμα, προσφέρεται υποβοήθηση στο τιμόνι και τα φρένα, και δισκόφρενα στον εμπρός άξονα.

Η αγγελία βρίσκεται στο site Mecum, και αναφέρει πως το όχημα έχει βαφτεί εκ νέου για να «φρεσκαριστεί», και διαθέτει τα ίδια στοιχεία με το αυθεντικό - ακόμα και τα αυτοκόλλητα με τον Road Runner, τον γνωστό χαρακτήρα από το καρτούν.

Και το καλό για τον αγοραστή που θα δώσει ένα ποσό ανάμεσα στα 900.000 και τα 1,2 εκ. δολάρια είναι πως και το εσωτερικό είναι σε τέλεια κατάσταση, οπότε θα έχει ένα εξαιρετικό παράδειγμα στη συλλογή του.