Μία Porsche 959 Komfort του 1987 «ζαλίζει» και με την τιμή πώλησής της (photos)


Ένα μοντέλο που μπορεί να χαρακτηριστεί και συλλεκτικό - καθώς παρήχθησαν μόλις 207 παγκοσμίως - αναζητά τον επόμενο ιδιοκτήτη του.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: RM SOTHEBY'S - Patrick Ernzen
  • 30/1/2024

Η Porsche 959 Komfort κυκλοφόρησε μόλις σε 207 αντίγραφα παγκοσμίως, όντας μία από τις πιο σπάνιες δημιουργίες της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Η μονάδα με αριθμό 121 βρίσκεται ήδη σε δημοπρασία μέσω του οίκου RM Sotheby's, με τον πωλητή της να ζητά πάνω από 1,6 εκατ. ευρώ.

Έχοντας παρουσιαστεί σε έκδοση παραγωγής το 1985, η έκδοση Komfort της 959 διέθετε πολλά στοιχεία άνεσης και πολυτέλειας για την εποχή, αφού ήταν εξοπλισμένη, μεταξύ άλλων, με σύστημα κλιματισμού και δερμάτινα καθίσματα.

Η συγκεκριμένη μονάδα, του 1987, είναι βαμμένη στην απόχρωση Guard's Red, και, σύμφωνα με την αγγελία, πέρασε από εξονυχιστική αναπαλαίωση, η οποία κόστισε 50.000 δολάρια. Περιλάμβανε μεταξύ άλλων, πολλές αναβαθμίσεις στο σύστημα τροφοδοσίας καυσίμου, αλλά και σε διάφορα μηχανικά μέρη.

Η 959 βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, όπως δείχνει άλλωστε το εξωτερικό της. Στο μπροστινό μέρος, οι χαρακτηριστικοί προβολείς έχουν διατηρηθεί, όπως και η οριζόντια φωτεινή μπάρα στο πίσω μέρος, ένα στοιχείο που θυμίζει περισσότερο μοντέρνες 911. Οι τροχοί 5 ακτίνων είναι ενδεικτικοί της δεκαετίας του '80, προδίδοντας την ηλικία του αυτοκινήτου, το οποίο κατασκευάστηκε το 1987.

Το αμάξωμα της 959 είναι κατασκευασμένο από ένα μίγμα αλουμινίου και kevlar, κάνοντάς το ιδιαίτερα ελαφρύ. Κάτω από το κάλυμμα κρύβεται ένας flat six κινητήρας, χωρητικότητας 2,8 L, ο οποίος αποδίδει 444 ίππους, με την ισχύ να μεταδίδεται σε όλους τους τροχούς μέσω ενός «έξυπνου» συστήματος κίνησης.

Σύμφωνα με τη δημοσίευση του RM Sotheby's, η Porsche 959 είναι διαθέσιμη από τις 25 Ιανουαρίου και ψάχνει τον νέο της, άκρως τυχερό, ιδιοκτήτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η Porsche 964 ανασχεδιάζεται με κινητήρα από την GT3 RS και σαγηνεύει (video-photos)

May the force be with Porsche - Αυτή είναι η 911 Targa του Obi Wan Kenobi (photos)

Θα αγαπήσετε αυτήν την Porsche 959 Sport Prototype (video)