May the force be with Porsche - Αυτή είναι η 911 Targa του Obi Wan Kenobi (photos)


Η Porsche 911 Targa του Ewan McGregor είναι η τέλεια προσθήκη στο γκαράζ κάθε συλλέκτη που αγαπά τα Star Wars και θέλει ένα μοντέλο του 1972.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: BRING A TRAILER
  • 18/12/2023

Ο Ewan McGregor είναι γνωστός -μεταξύ άλλων- για τον ρόλο του στο franchise των «Star Wars» ως Obi Wan Kenobi. Γνωστή είναι επίσης κι η αγάπη του για το αυτοκίνητο, αν κρίνει κανείς από το γεγονός ότι έχει στη συλλογή του μια Porsche 911 Targa του 1972, η οποία έχει πάρει το δρόμο της προς τις αίθουσες των δημοπρασιών.

Το κατάμαυρο όχημα φέρει έναν flat-six κινητήρα 2,4 L εργοστασιακών προδιαγραφών. Η ισχύς μεταδίδεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός μηχανικού κιβωτίου 5 σχέσεων.

Το εσωτερικό έχει «ντυθεί» με μαύρα πατάκια και λεπτομέρειες, ενώ οι θέσεις έχουν λάβει το παραδοσιακό ασπρόμαυρο ύφασμα Pepita που υποδεικνύει ότι πρόκειται για μια κλασική Porsche.

Ο Σκωτσέζος ηθοποιός πήρε στα χέρια του την 911 Targa το 2019, η οποία μάλιστα παρέμενε παροπλισμένη σε ένα γκαράζ από τη δεκαετία του '70. Μετά από μία εκτενή συντήρηση και αρκετές επιδιορθώσεις και τροποποιήσεις, ο McGregor κατάφερε να την κάνει ικανή να επιστρέψει στον δρόμο.

Ανάμεσα στις βελτιώσεις που έκανε ήταν η αντικατάσταση του συμπλέκτη, η ρύθμιση των βαλβίδων, αλλά και η προσθήκη ηχοσυστήματος Porsche Classic που προσφέρει σύνδεση Bluetooth και Apple CarPlay.

Δυστυχώς, η απόσταση που έχει διανύσει το μοντέλο είναι άγνωστη, αφού ο χιλιομετρητής επιδιορθώθηκε το 2020. Έχει σταματήσει στα 61.155 km, με τον τρέχοντα ιδιοκτήτη (μετά τον McGregor) να έχει προσθέσει μόλις 3.218 km, που σημαίνει ότι ο Obi Wan ενδέχεται να έγραψε αρκετά χιλιόμετρα με την Porsche του. Η δημοπρασία στο Bring a Trailer θα ολοκληρωθεί εντός των επόμενων ωρών (Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου), με την υψηλότερη προσφορά να ανέρχεται στα 109.011 δολάρια, δηλαδή 99.880 ευρώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σε δημοπρασία αυτή η σπάνια Porsche 911 GT2 RS Clubsport 25 της Manthey (photos)

Αυτή η σπάνια Porsche 935 θα «πιάσει» μεγάλο ποσό (photos)

Ζαλίζει το ποσό που «έπιασε» η μία και μοναδική Porsche 911 Classic Club Coupe