Μια σπάνια Jaguar XK120 είδε ξανά το φως της ημέρας


Είναι πραγματικά απίστευτο το πόσα σπάνια αυτοκίνητα βρίσκονται ξεχασμένα σε αποθήκες και στάβλους.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 15/11/2019

Στα τέλη της δεκαετίας του 1940 η Jaguar είχε λανσάρει την XK120, το πρώτο της σπορ αυτοκίνητο μετά την ολοκλήρωση της παραγωγής της SS 100. Εκείνη την εποχή ήταν το ταχύτερο αυτοκίνητο στον κόσμο αφού μπορούσε να πιάσει την τελική των 193 km/h.

Σήμερα μία καλό-συντηρημένη XK120 πωλείται για κάτι παραπάνω από 100.000 ευρώ. Αυτή που βλέπετε θα δημοπρατηθεί online την επόμενη εβδομάδα από το TheMarket. Πρόκειται για ένα μοντέλο του 1954 (από τα τελευταία της παραγωγής, με μοτέρ 3,4 lt και ισχύ από 162 PS) που ήταν ξεχασμένο σε μία φάρμα στην Ουαλία.  

Όπως μπορείτε να δείτε από τις φωτογραφίες είναι πράγματι ανατριχιαστική η φθορά που έχει προκαλέσει ο χρόνος σε ολόκληρο το κλασικό αυτοκίνητο. Το αμάξωμα όσο και το εσωτερικό απαιτούν πλήρη ανακατασκευή και με μεγάλο κόστος. Το μόνο που φαίνεται να γυαλίζει είναι τα καπάκια των τροχών.

Από την άλλη, τα μηχανικά μέρη είναι πλήρως αυθεντικά και αυτό που χρειάζονται είναι ένα λύσιμο, καθάρισμα, γρασάρισμα και αντικατάσταση σε ότι εξάρτημα δεν λειτουργεί, όπως αναφέρεται στην περιγραφή για το αυτοκίνητο.

Το σίγουρο είναι πως ο πωλητής θα είχε καταφέρει να πιάσει πολλά περισσότερα από τα 3-40 χιλιάρικα της εκτιμώμενης τιμής δημοπράτησης. Βλέπετε η τιμή του καλά κρατεί αφού διασώζονται μόλις 57 Jaguar XK120 και όποιος την αγοράσει το σίγουρο είναι πως θα την κάνει και πάλι κούκλα.