Μία σπάνια συλλογή αυτοκινήτων εγκαταλελειμμένη στο δάσος (video)


Πόσα κλασικά αυτοκίνητα μπορεί να συναντήσει κανείς σε μία δασική έκταση; Η σειρά εκπομπών “Barn Find Hunter” στο YouTube έπεσε πάνω σε μία εξαιρετικά σπάνια συλλογή με δεκάδες παρατημένα μοντέλα.

  • 4/1/2022

Αποτελεί συνηθισμένο φαινόμενο στην αμερικανική -και όχι μόνο- ύπαιθρο να συναντά κανείς κλασικά μοντέλα αυτοκινήτων που οι ιδιοκτήτες τα έχουν παρατήσει στο έλεος του καιρού, μη δίνοντάς καμία σημασία για τη συντήρησή τους. Μέσα από αυτό έχει γεννηθεί μια αρκετά δημοφιλής σειρά εκπομπών στο YouTube με τίτλο “Barn Find Hunter” ΄όπου στόχος της είναι να εντοπίζει σπάνια μοντέλα που τα τρώει η σκουριά και να τα παρουσιάζει.

Μία από τις πιο σημαντικότερες ανακαλύψεις της εκπομπής ήταν η μεγάλη συλλογή με κλασικά αυτοκίνητα που εντοπίστηκε σε δασική έκταση της Αμερικής, χωρίς να γίνεται γνωστή η ακριβής τοποθεσία. Ο παρουσιαστής Tom Cotter αφού κατέφθασε στο σπίτι του κατόχου, χάρισε αρχικά ένα μπουκέτο με λουλούδια στην οικοδέσποινα και στη συνέχεια ξεκίνησε την περιπλάνηση του στα δεκάδες εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα. Ο ηλικιωμένος, πλέον, κάτοχος των αυτοκινήτων, Billy Eubanks, μεταξύ άλλων αποκάλυψε πως στα νιάτα του υπήρξε λάτρης της ταχύτητας και συνήθιζε να επιλέγει γρήγορα μοντέλα, χωρίς ποτέ να έχει πάρει κλήση από την τροχαία.

Στην πλειονότητα τους τα αυτοκίνητα αφορούν κλασικά μοντέλα αμερικάνικης κατασκευής όπως Plymouth Superbird, Dodge Daytona, Hudson, Lincoln, Chevy αλλά και βρετανικές Jaguar, ιαπωνικά Datsun καθώς και μία ιταλική De Tomaso Pantera. Η παρουσίαση γίνεται μέσα από δύο επεισόδια που μπορείτε να παρακολουθήσετε στα παρακάτω videos.

Δείτε τα videos...

Πηγή: hagerty.com