Μια σύγχρονη Corvette C3 από το... παρελθόν


Ο τέλειος συνδυασμός για να παντρέψεις το παλιό με το νέο, αφού η Corvette C3/C6 είναι και τα δύο, συνδυάζοντας σύγχρονα μηχανικά μέρη από μέσα, με κλασικό καλούπι απ’ έξω.

  • 5/4/2021

Σχεδόν όλοι οι λάτρεις του αυτοκινήτου αρέσκονται στο να βλέπουν μία αναβίωση ενός κλασικού και δημοφιλούς μοντέλου, που έχει γράψει τη δική του ιστορία στο πάνθεον της αυτοκίνησης.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, που φέρνει στο φως το Corvette Forum, έχουμε τους «Hardcore Engine Builders» από την Ουγγαρία να χρησιμοποιούν όλα τα μηχανικά μέρη και το πλαίσιο από την Corvette C6, αλλά στο τέλος να προσθέτουν το αμάξωμα της C3.

Φρένα, κρεμαγιέρα, κινητήρας και κιβώτιο προέρχονται από την C6. Το μοτέρ είναι το γνωστό V8 (LS3) με την ισχύ των 436 ίππων και των 575 Nm ροπής, αν και με τις κατάλληλες επεμβάσεις που έχει υποστεί, όπως και με τη νέα εξάτμιση αναμένεται να αποδίδει το …κατιτίς παραπάνω.

Τεχνολογίες όπως traction control, ABS και πρόσβαση στο εσωτερικό χωρίς κλειδί, συμπεριλαμβάνονται στον εξοπλισμό.

Βάφεται και στο ιδανικό χρώμα εποχής, προστίθενται και οι απαραίτητες λωρίδες και …έτοιμο!Και αφού έχουν τοποθετηθεί όλα στη θέση τους πολύ προσεκτικά, από πάνω φοριέται το κοστούμι της C3, με τους σωστούς καθρέφτες και τις κατάλληλες εισαγωγές αέρα στο πλάι.

Για το μοναδικό στοιχείο που δεν γίνεται λόγος είναι η ανάρτηση. Πιθανολογείται πως είναι της C6 ή κάποια aftermarket, ενώ οι custom ζάντες αλουμινίου με τα ελαστικά που αναγράφουν σε λευκό χρώμα «Corvette Stingray», δεν αφορούν ούτε την C6 ούτε την C3.

Ακολουθήστε το Car Αnd Driver στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τον μαγικό κόσμο του αυτοκινήτου.