Μια σύγχρονη Ferrari 250 GT SWB από την… Μ. Βρετανία


Η GTO Engineering αναβιώνει τον θρύλο της Ferraro 250 GT SWB, δημιουργώντας ένα δωδεκακύλινδρο κομψοτέχνημα το οποίο απευθύνεται στους λάτρεις των old school κατασκευών.

  • 24/4/2021

Αν το όνειρό σας ήταν η απόκτηση μιας κλασικής Ferrari ή έστω ενός sportscar το οποίο δεν θα έχει καμία απολύτως σχέση με τις εξηλεκτρισμένα τετράτροχα του σήμερα, τότε η πρόταση της GTO Engineering δεν θα σας αφήσει αδιάφορους.

Ακολουθώντας τις κλασικές γραμμές σχεδιασμού της Ferrari 250 GT και κρύβοντας κάτω από τις μεταλλικές επιφάνειές του έναν V12 κινητήρα χωρητικότητας 4,0 λίτρων, το εκθαμβωτικό coupe της βρετανικής GTO Engineering αξίζει της προσοχής μας.

Δεν είναι όμως μόνον η παρουσία του δωδεκακύλινδρου ατμοσφαιρικού κινητήρα και των ρετρό γραμμών του σχεδιασμού του, καθώς η βρετανική φίρμα έχει αξιοποιήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα «εργαλεία» του σήμερα ώστε να δημιουργήσει ένα sportscar ανάλογο των ηψηλών προσδοκιών μας.

Για την κατασκευή του πλαισίου, λοιπόν, η GTO Engineering επέλεξε τον συνδυασμό αλουμινίου και ανθρακονημάτων διατηρώντας το συνολικό βάρος του δωδεδεκακύλινδρου sportscar κάτω από τα 1.000 κιλά.

Από το σήμερα προέρχονται και οι επιλογές σε ανάρτηση, μετάδοση και σύστημα πέδησης, χωρίς ωστόσο οι Βρετανοί δημιουργοί της σύγχρονης Ferrari 250 GT SWB να δίνουν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις τεχνικές προδιαγραφές του αυτοκινήτου.

Άγνωστη παραμένει και η τιμή του, κάτι που μπορεί να θεωρηθεί λογικό από τη στιγμή που οι πρώτες παραδόσεις πρόκειται να ξεκινήσουν το 2023.