Μια θωρακισμένη Mercedes-AMG G63 με τις ευλογίες της Inkas (video)


Πρόκειται για μια VIP θωρακισμένη έμπνευση της καναδικής εταιρίας Inkas Armored.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: INKAS
  • 20/8/2020

Δεν θέλει και πολύ για να αντιληφθείς την βαριά μετατροπή που έχει πέσει πάνω σε αυτή την AMG G63. Καταρχήν το μεταξόνιο της έχει αυξηθεί τόσο πολύ που φτάνει τα 4.374 mm (όσο περίπου ένα κόμπακτ SUV) προσφέροντας τεράστιους χώρους, ενώ το μήκος του αμαξώματος μετρά 6.186 mm (όσο μια κλασική αμερικανική λιμουζίνα!).

Αυτό που δεν φαίνεται είναι η βαριά θωράκιση που έχει το αμάξωμα με προδιαγραφές CEN 1063 BR7. Έτσι, οι επιβαίνοντες θα μπορούν να νιώθουν απόλυτα ασφαλείς απέναντι σε εχθρικά βλήματα 7,62x51 mm ή χειροβομβίδες κάτω από το πάτωμα.

Εννοείται πως και τα κρύσταλλα είναι αλεξίσφαιρα, ενώ τα λάστιχα run-flat με βαριές προδιαγραφές. Και για να κινείται όλος αυτός ο όγκος κάτω από το καπό υπάρχει ο γνωστός τετράλιτρος twin-turbo V8 με τους 585 PS και τα 850 Nm που περνούν μέσω του AMG Speedshift TCT 9G στους τέσσερις τροχούς.

Όπως είπαμε πρόκειται για ένα VIP θωρακισμένο οπότε προτεραιότητα έχουν οι δύο πίσω επιβάτες (συν τους οδηγό και συνοδηγό μπροστά) που απολαμβάνουν την απόλυτη χλιδή. Όπως μπορείτε να δείτε οι χώροι είναι «καναπεδάτοι» με τις δύο πίσω θέσεις να είναι ανεξάρτητες, κλιματιζόμενες και με μασάζ.

Στο διαχωριστικό της καμπίνας έχει τοποθετηθεί μια μεγάλη 4K τηλεόραση που προσφέρει όλες τις συνδεσιμότητες, ενώ δεν λείπει και ο κρυφός φωτισμός που σε συνδυασμό με την περίσσεια αλκαντάρας δημιουργεί ένα μοναδικό εν κινήσει περιβάλλον. Σημειώστε δε πως οι Καναδοί έχουν μεριμνήσει μέχρι και για ειδικά αντιβακτηριδιακά φίλτρα!