Μια υπέροχη Alfa Romeo TZ1 (Video)


H ΑΥΤΗ Η ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ ALFA ROMEO ΤΖ1 ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΕ ΣΕ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΒΑΘΜΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΩΡΙΝΟ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΗΣ, ΔΕΙΧΝΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ (ΚΑΙ ΧΡΗΜΑ, ΒΕΒΑΙΩΣ), ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΔΙΑΣΩΘΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΑΝΙΟΤΕΡΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ROAD AND TRACK.
  • 18/11/2019

Η Alfa Romeo TZ1 ήταν ένα από τα πιο όμορφα αγωνιστικά οχήματα της δεκαετίας του 1960. Δημιούργημα της ιταλικής εταιρείας σε συνεργασία με την «Autodelta» του Carlo Chiti (πρώην μηχανικός της Ferrari) ήταν εξελιγμένη για την εποχή της. Η πλήρης ονομασία της ήταν Tubolare Zagato και όπως αυτή δηλώνει, είχε σωληνωτό πλαίσιο το οποίο ζύγιζε μόλις 62 kg. Το αμάξωμά της ήταν αλουμινένιο, βάρους μόλις 92 kg, ενώ το αυτοκίνητο ζύγιζε μόνο 660 kg. Συνολικά, κατασκευάστηκαν 101 TZ1, σύμφωνα με την Alfa Romeo.

H συγκεκριμένη, αγοράστηκε το 1964 από έναν Αμερικανό στη νότια Καλιφόρνια ο οποίος συμμετείχε σε αγώνες αυτοκινήτου. Ο δεύτερος ιδιοκτήτης της, ονόματι Al Brengle, την αγόρασε επίσης για να συμμετέχει σε αγώνες αλλά, τελικά, ήταν η γυναίκα του Nadine αυτή η οποία έτρεχε με το αυτοκίνητο το 1966 στον θεσμό «SCCA», καθώς αποδείχτηκε ταχύτερη!

Η εν λόγω Alfa Romeo TZ1 είχε πολλά χτυπήματα από αυτά που συμβαίνουν από τις επαφές των αυτοκινήτων σε ένα αγώνα, ιδίως στο πίσω μέρος της. Ωστόσο, ο τωρινός ιδιοκτήτης της αποφάσισε να την αποκαταστήσει όσο καλύτερα γινόταν στην αρχική μορφή της και το αποτέλεσμα μπορούμε να το δούμε στο παρακάτω βίντεο.