Μικρή ανανέωση και έκδοση Adventure για το Toyota RAV4


Η Toyota προχώρησε σε μία μικρή αισθητική ανανέωση στο RAV4 προσθέτοντας στη γκάμα του την πιο «περιπετειώδη» έκδοση Adventure.

  • 14/9/2021

Η Toyota  παρουσίασε μία νέα έκδοση του δημοφιλούς RAV4, την Adventure, δίνοντας του μία πιο «περιπετειώδη» εμφάνιση και παράλληλα προέβη σε μία μικρής έκτασης αισθητική ανανέωση σε ολόκληρη τη γκάμα του RAV4.

Το RAV4 Adventure, το οποίο και βλέπουμε στις φωτογραφίες, διακρίνεται για το πολύ επιθετικό και επιβλητικό του λουκ με το τονισμένο εμπρός μέρος, στο οποίο ξεχωρίζει η γωνιώδης μαύρη γρίλια. Το σήμα της Toyota μετακινήθηκε από την άκρη του καπό στο κέντρο της μάσκας, ενώ και ο προφυλακτήρας είναι πιο επιθετικός πλέον με το διακοσμητικό ασημί στοιχείο στο κάτω μέρος του.

Το τελευταίο έχει και χρηστικό χαρακτήρα, καθώς δρα ως προστατευτικό κάλυμμα κάτω από το αμάξωμα τόσο εμπρός όσο και πίσω. Επιπλέον, την πιο δυναμική εικόνα ενισχύουν και τα φαρδύτερα φτερά, όπως και οι νέες ζάντες αλουμινίου 19 ινστών με τον ιδιαίτερο γκρι ματ χρωματισμό.

Το αμάξωμα του RAV4 Adventure διαθέτει μεταξύ άλλων δίχρωμη εξωτερική βαφή με τον χρωματισμό Urban Khaki και την οροφή, τις εμπρός κολώνες και το πίσω σπόιλερ να βάφονται στο χρώμα Dynamic Grey, χρωματικές επιλογές που σύμφωνα με την Toyota είναι φόρος τιμής στο κλασσικό FJ40 Land Cruiser.

Στην καμπίνα της έκδοσης Adventure υπάρχουν ειδικές επενδύσεις για τα καθίσματα, που συνδυάζουν ένα λείο συνθετικό δέρμα σε μαύρο χρώμα με πορτοκαλί ραφές.

Μηχανικά, το RAV4 Adventure δεν παρουσιάζει ιδιαίτερες διαφοροποιήσεις. Εξοπλίζεται με την υβριδική μονάδα τέταρτης γενιάς της Toyota, που συνδυάζει ηλεκτροκινητήρες με έναν 4κύλινδρο κινητήρα βενζίνης 2,5 λίτρων και αποδίδει 222 ίππους. Στάνταρ είναι η έξυπνη τετρακίνηση i-AWD της Toyota με έναν επιπλέον ηλεκτροκινητήρα στον πίσω άξονα.

Το νέο μοντέλο υιοθετεί επίσης μικρές εμφανισιακές αλλαγές που εισάγονται σε όλο το φάσμα της γκάμας του RAV4 για το 2022, όπως οι νέοι LED εμπρός προβολείς και τα φώτα ομίχλης. Οι νέας σχεδίασης ζάντες αλουμινίου με 10 ακτίνες ολοκληρώνουν την εικόνα. Στην καμπίνα ο εξοπλισμός περιλαμβάνει τον ανανεωμένο LED φωτισμό, τη δυνατότητα ηλεκτρικής ρύθμισης του καθίσματος του συνοδηγού, διακόπτες ελέγχου των ηλεκτρικών παραθύρων με φωτισμό και νέες θύρες USB-C κατάλληλες για φόρτιση τηλεφώνων και άλλων συσκευών.

Οι παραδόσεις του νέου RAV4 Adventure και συνολικά της ελαφρώς ανανεωμένης γκάμας του μοντέλου στην Ευρώπη θα ξεκινήσουν το πρώτο τρίμηνο του 2022.