Μικρό και προσιτό SUV έχει στα σκαριά η Peugeot


Με δεδομένο ότι το Peugeot 108 θα αποτελέσει σύντομα παρελθόν, η γαλλική φίρμα προσανατολίζεται στη δημιουργία ενός SUV πόλης το οποίο και θα τοποθετηθεί στη βάση της γκάμα της.

  • 14/9/2020

Την προσθήκη του τέταρτου κατά σειρά SUV στην γκάμα της προγραμματίζει η Peugeot θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να καλύψει το κενό που πρόκειται να δημιουργηθεί όταν η σημερινή γενιά του 108 θα αποτελέσει οριστικά παρελθόν.

Μάλιστα το νέο SUV των Γάλλων θα είναι μικρότερο και σαφώς πιο προσιτό σε σχέση με τις μέχρι σήμερα γνωστές προτάσεις της Peugeot, συνδυάζοντας τον περιπετειώδη χαρακτήρα ενός crossover με τον αστικό χαρακτήρα ενός καθαρόαιμου αυτοκινήτου πόλης.

Δεν αποκλείεται μάλιστα το μικρό SUV της Peugeot να μοιράζεται κοινά μέρη με το νέο Fiat Panda, μιας και ο προσανατολισμός όπως και η στόχευση των δύο μοντέλων θα είναι κοινά.

Σε κάθε περίπτωση, οι εκδόσεις βενζίνης θα έχουν αφετηρία το τρικύλινδρο κινητήρα του 1,2 λίτρου, ενώ οι κορυφαίες διαμορφώσεις του αυτοκινήτου θα είναι ηλεκτροκίνητες.

Να θυμίσουμε ότι και ο όμιλος Renault πρόκειται να προσθέσει  στη φαρέτρα του ηλεκτροκίνητα crossovers, αρχής γενομένης από το Dacia Spring, το οποίο και θα αποτελέσει την πιο προσιτή πρόταση της κατηγορίας του.  

Σε κάθε περίπτωση, για την υλοποίηση του συγκεκριμένου project θα χρειαστούν τουλάχιστον δύο χρόνια, χρόνος αρκετός ώστε να  εξελιχθεί  από  λευκό  χαρτί ένα τετράτροχο που θα κρατήσει ζωντανό το όνειρο απόκτησης ενός  μικρού και πραγματικά προσιτού SUV.

Διαβάστε ακόμα:

H πρώτη εμφάνιση του νέου Peugeot 308

Η ιστορία των ηλεκτρικών οχημάτων της Peugeot