H πρώτη εμφάνιση του νέου Peugeot 308


Η νέα γενιά του μικρομεσαίων διαστάσεων hatchback της Peugeot κάνει την πρώτη, ανεπίσημη εμφάνισή της ενόψει της παγκόσμιας πρεμιέρας της το φθινόπωρο της επόμενης χρονιάς.

  • ΠΗΓΗ: ΜΟΤΟRIONLINE
  • 6/9/2020

Η στιγμή της αντικατάστασης για το μέχρι σήμερα γνωστό Peugeot 308 δεν αργεί γεγονός που το αποδεικνύει η πρώτη, ανεπίσημη εμφάνιση της δεύτερης γενιάς του μικρομεσαίου διαστάσεων hatchback.

Το καμουφλαρισμένο πρωτότυπο εντοπίστηκε στη Γερμανία, συνοδευόμενο από τις τετράθυρες και station wagon εκδόσεις αμαξώματος, οι οποίες θα διατηρήσουν τη θέση τους στην γκάμα της Peugeot.

Παρά το βαρύ καμουφλάζ το οποίο σκεπάζει τις επιφάνειες  του αμαξώματος, μπορεί κανείς με ασφάλεια να συμπεράνει ότι οι διαστάσεις και οι αναλογίες του νέου Peugeot 308 δεν θα διαφέρουν σημαντικά σε σχέση με τη σημερινή γενιά του αυτοκινήτου.

Αυτό που θα διαφέρει είναι ο σχεδιασμός τους, μιας και το Peugeot 308 του 2021 θα υιοθετήσει τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της γαλλικής φίρμας που πρωτοείδαμε στο Peugeot 508 και εμπεδώσαμε με τα μικρότερα σε διαστάσεις 208 και 2008.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Η νέα Mercedes- Benz C -Class χωρίς καμουφλάζ

Εκτός των άλλων, το Peugeot 308 του 2021 θα φέρει και το νέο έμβλημα της γαλλικής φίρμας, το οποίο παρουσιάστηκε στο πρωτότυπο E-Legend, παραπέμποντας σε εκείνο που κοσμούσε το ρύγχος των προτάσεων του κατασκευαστή τη δεκαετία του 1960.

Σε ό,τι αφορά στο εσωτερικό, η νέα εκδοχή του i-cockpit θα περιλαμβάνει την τρισδιάστατη απεικόνιση των ενδείξεων του ψηφιακού πίνακα οργάνων, ενώ αισθητή θα είναι και η αύξηση των  διαστάσεων της κεντρικά τοποθετημένης οθόνης αφής.

Κάτω από το μεταλλικό περίβλημα του νέου Peugeot 308 κρύβεται η αναβαθμισμένη εκδοχή της πλατφόρμας που έχει γίνει γνωστή με την κωδική ονομασία EMP2, καθώς και οι γνώριμοι κινητήρες βενζίνης και diesel, οι οποίοι ωστόσο θα έχουν τη βοήθεια της ήπιας υβριδικής τεχνολογίας.

Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η παρουσία τουλάχιστον μίας plug-in υβριδικής έκδοσης στην γκάμα του γαλλικού μικρομεσαίου, ενώ  μένει να αποδειχθεί αν οι Γάλλοι θα τολμήσουν να δημιουργήσουν και μια αμιγώς ηλεκτρική πρόταση η οποία θα βασίζεται στο νέο Peugeot 308.    

Η έναρξη των πωλήσεων του νέου Peugeot 308 θα πραγματοποιηθεί το φθινόπωρο του 2021, αμέσως μετά την επίσημη πρεμιέρα του αυτοκινήτου που ευελπιστεί να πρωταγωνιστήσει στην γερμανοκρατούμενη κατηγορία των μικρομεσαίων hatchbacks.

Ακολουθήστε το CAR AND DRIVER στο News Google για να μην χάνετε είδηση!