Μην τσιμπάτε: Αυτό ΔΕΝ είναι το αυτοκίνητο της Apple (Video)


Η ανακοίνωση της Apple ότι ενδιαφέρεται (ξανά) να φτιάξει αυτοκίνητο δημιούργησε αρκετό θόρυβο. Και ένα ψεύτικο video που έχει γίνει viral σε όλο τον πλανήτη.

  • 27/12/2020

Κάθε ανακοίνωση ή έστω φήμη γύρω από την Apple γίνεται παγκόσμια είδηση. Και αυτό συνέβηκε για άλλη μια φορά αυτή την εβδομάδα, όταν η Apple άφησε να εννοηθεί ότι σκοπεύει να ασχοληθεί με την αυτοκίνηση. Βέβαια αυτό το είχαμε ακούσει και παλαιότερα, χωρίς να έχει προχωρήσει τίποτα. Όμως οτιδήποτε σχετίζεται με την Apple δημιουργεί παγκόσμιο ενδιαφέρον.

Την ευκαιρία αυτή εκμεταλλεύτηκαν κάποιοι πολύ ικανοί στα προγράμματα CGI και έφτιαξαν ένα video που δείχνει υποτίθεται το αυτοκίνητο της Apple. Η αναπαράσταση μάλιστα είναι τόσο πειστική που αν γκουγκλάρεις αυτή την στιγμή "Το αυτοκίνητο της Apple" αυτό το fake video είναι στις πρώτες θέσεις των αποτελεσμάτων.

Οι εμπνευστές του πάντως είχαν αρκετό κέφι και πολλές ικανότητες, έτσι ώστε να το κάνουν να μοιάζει επαρκώς αληθινό και αρκετά κοντά στο πνεύμα της Apple με τους τροχούς αλα trackball. Αυτά όμως είναι πολύ μακρινά κόλπα ακόμα και για τους "μάγους" της Apple, οπότε όσοι δεν "τσίμπησαν" ανακάλυψαν ότι το όχημα είναι ένα παλαιό πρωτότυπο της Mercedes πάνω στο οποίο έχουν βάλει το δαγκωμένο μήλο της Apple.

Όσο για την αλήθεια πέρα από την εικονική πραγματικότητα των social media, η ουσία είναι ότι για άλλη μια φορά η Apple φαίνεται αποφασισμένη να κάνει το βήμα στην αυτοκίνηση και μάλιστα σχετικά άμεσα, ίσως και μέσα στο 2022.

Το θέμα επανέρχεται (μαζί με τις κινήσεις από την πλευρά του Musk) όμως οι σκεπτικιστές έχουν ακόμα τις επιφυλάξεις τους για το αν ο γίγαντας των ηλεκτρονικών είναι έτοιμος να προχωρήσει και στα αυτοκίνητα. 

Μέχρι τότε οι πιτσιρικάδες του Tik Tok συγκεντρώνουν cliks και εφήμερη φήμη, ξεγελώντας πολύ έξυπνα τον κόσμο με ένα δημιούργημα των υπολογιστών, κατά πάσα πιθανότητα της ίδιας της Apple.