Mini JCW Bulldog Racing Edition: Βρετανικό DNA, εξελιγμένο στο Nurburgring (photos)


Η Mini αποκάλυψε το μοντέλο της που βασίζεται στην έκδοση JCW και έχει εξελιχθεί πλήρως από την Bulldog Racing στο Nurburgring Nordschleife.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: Mini
  • 19/8/2023

Η Mini ετοιμάζεται να σταματήσει την παραγωγή της τρέχουσας γενιάς του hatchback της, αλλά πριν το κάνει και σφραγίσει ένα τεράστιο κεφάλαιο της ιστορίας της, συνεχίζει με τις ειδικές εκδόσεις του.

Αυτή τη φορά, η βρετανικήμάρκα γιορτάζει τις επιτυχίες της Bulldog Racing, μίας ομάδας που εδράζεται στο Nurburg της Γερμανίας, η οποία ήρθε στον 24ωρο αγώνα του Nurburgring στην κατηγορία οχημάτων παραγωγής με κινητήρα από 1,6 lt ως 2 lt με turbo.

Παίρνοντας το μοντέλο βασισμένο στην έκδοση John Cooper Works, η Bulldog Racing έκανε αρκετές μετατροπές, με τους πελάτες να έχουν την ευκαιρία να αγοράσουν το αυτοκίνητο ως είναι, με όλα τα νέα εξαρτήματα, είτε να επιλέξουν ποια από αυτά επιθυμούν να έχει το νέο τους απόκτημα.

Για αρχή, η ομάδα τοποθέτησε νέες, πλήρως ρυθμιζόμενες αναρτήσεις KW V3, που έχουν εξελιχθεί μετά από δοκιμές στο Nurburgring για το καλύτερο δυνατό κράτημα.

Κάτω από το καπό, δεν έχει γίνει καμία μετατροπή. Βρίσκεται ακόμα ο 2λιτρος, υπετροφοδοτούμενος κινητήρας που φτάνει τα 234 PS και τα 319 Nm ροπής, αν και έχει τοποθετηθεί νέο σύστημα εξάτμισης από τη Remus. Η ισχύς από το μοτέρ μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς μέσω ενός 6τάχυτου, αυτόματου κιβωτίου, με την Bulldog Racing να εξοπλίζει το μοντέλο με ζάντες OZ HyperGT 17 ιντσών και ελαστικά Pirelli P Zero διαστάσεων 205/45 R17.

Τα πίσωκαθίσματα έχουν αφαιρεθεί για να μειωθεί σημαντικά το βάρος του αυτοκινήτου, ενώ πίσω από τον λεβιέ του χειρόφρενου υπάρχει μία ειδική επιγραφή που αναφέρει το όνομα της ειδικής έκδοσης.

Στην οροφή παρατηρεί κανείς το έμβλημα της Bulldog Racing, ενώ διάφορες αλλαγές στους χρωματισμούς εξωτερικά ξεχωρίζουν το μοντέλο από την έκδοση της JCW.

«Για να μπορέσουμε να καλύψουμε το ευρύτερο δυνατό φάσμα αναγκών που μπορεί να έχει κάποιος αγοραστής, κάθε αυτοκίνητο προσαρμόζεται σύμφωνα με τις επιθυμίες του πελάτη και επομένως είναι μοναδικό. Το ειδικό μοντέλο μας δείχνει ποιες τροποποιήσεις μπορούμε να κάνουμε στο αυτοκίνητο. Είμαστε επίσης στην ευχάριστη θέση να μπορούμε να προσφέρουμε αυτή την υπηρεσία σε πελάτες με παλαιότερα Mini της τρέχουσας γενιάς από το 2014 και μετά», δήλωσε ο Alexander Schabbach, διευθύνων σύμβουλος της Bulldog Racing.