MINI STRIP By Paul Smith: Με το περιβάλλον στο επίκεντρο


Ο σχεδιαστής μόδας Paul Smith ανέλαβε το MINI STRIP, ένα concept car που έχει βιώσιμο σχεδιασμό, αλλά και αρκετό στιλ.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 14/8/2021

«Απλότητα, Διαφάνεια, Βιωσιμότητα». Με αυτό το μόττο, ο σχεδιαστής μόδας Paul Smith οραματίστηκε και σχεδίασε ένα μοναδικό Mini, το MINI STRIP.

Εκ πρώτης όψεως, το συγκεκριμένο concept car δε διαφέρει ιδιαίτερα με ένα οποιοδήποτε Mini Cooper.

Ωστόσο, θα εκπλαγεί κανείς όταν μάθει πως το αμάξωμα δεν είναι βαμμένο (τόσο το ατσάλι, όσο και το πλαστικό), με μόνο μία μικρή στρώση βαφής να το προστατεύει από τυχόν διαβρώσεις.

Συν τοις άλλοις, κομμάτια όπως το ανανεωμένο splitter και ο πίσω προφυλακτήρας είναι εκτυπωμένα σε 3D printer, από ανακυκλωμένο πλαστικό.

Οι σχεδιαστές της Mini προχώρησαν και σε δικές τους αλλαγές, με τη νέα μάσκα να είναι φτιαγμένη από ανακυκλωμένο Perspex, ενώ η μεγάλη οροφή που προσφέρει πανοραμική θέα, είναι κατασκευασμένη από το ίδιο, αρκετά ελαφρύ υλικό.

Στο εσωτερικό συνεχίζεται το ίδιο φιλικό προς το περιβάλλον μοτίβο, με αρκετά μέρη της καμπίνας να έχουν επενδυθεί με ανακυκλωμένο φελλό, που στην διαδικασία κατασκευής του έχει την ιδιότητα να απορροφά διοξείδιο του άνθρακα.

Τα καθίσματα είναι ντυμένα με πλήρως ανακυκλωμένο, κεντητό ύφασμα, ενώ ακόμα και τα πατάκια είναι από ανακυκλωμένο καουτσούκ.

Σε ό,τι αφορά το σύστημα κίνησης, το MINI STRIP τροφοδοτείται από έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 181 ίππων, με μπαταρία 32,6 kWh, ίδια με εκείνη που βρίσκεται στο Mini Cooper SE.