Μισό εκατομμύριο δολάρια σε όποιον χακάρει ένα Tesla


TO ΠΟΣΟ ΤΩΝ 500.000 ΔΟΛΑΡΙΩΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ Η TESLA ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΑ ΑΠΑΡΑΒΙΑΣΤΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ  ΤΗΝ ΚΑΛΙΦΟΡΝΕΖΙΚΗ ΦΙΡΜΑ «ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ» ΤΟΥ MODEL 3.

  • 12/1/2020

Μία ακόμα περιπέτεια ξεκινά για την Tesla και τον Elon Musk ο οποίος αν μη τι άλλο γνωρίζει πολύ καλά το πώς να στρέφει τα φώτα της δημοσιότητας πάνω του.

Η καλιφορνέζικη φίρμα πρόκειται τον προσεχή Μάρτιο να συμμετάσχει σε έναν ιδιότυπο διαγωνισμό οι νικητές του οποίου είναι εκείνοι που θα καταφέρουν να παραβιάσουν το λογισμικό διάφορων ηλεκτρονικών συσκευών.

Όχι η Tesla δεν έχει σκοπό να περάσει στην παραγωγή κάποιο smartphone ή έστω έναν υπερυπολογιστή, ωστόσο, αυτό δεν την εμποδίζει να τοποθετήσει το μικρότερο σε διαστάσεις και πιο προσιτό μοντέλο της κάτω από το μικροσκόπιο των πλέον ικανών χάκερς αυτού του πλανήτη.

Μάλιστα θωρώντας ότι τα «ηλεκτρονικά» του Model 3 είναι απαραβίαστα, προσφέρει το ποσό των 500.000 δολαρίων σε εκείνων που θα καταφέρει να παραβιάσει το λογισμικό του αυτοκινήτου, αποκτώντας επί της ουσίας και τον έλεγχό του.

Το ζήτημα της ασφάλειας σε αυτοκίνητα που διαθέτουν συστήματα αυτόνομης ή έστω ημιαυτόνομης  οδήγησης θα πρέπει να εξεταστεί διεξοδικά και να διασφαλιστεί ότι θα σφραγίσουν όλες  ανεξαιρέτως η κερκόπορτες ώστε να απαντηθούν μια για πάντα τα εύλογα ερωτήματα που δημιουργούνται σχετικά με την ασφάλεια μια ηλεκτρονικής «συσκευής».