Mitsubishi: Με ηλεκτροϋβριδικό concept car στην Γενεύη


H ιαπωνική εταιρία θα παρουσιάσει αρχές Μαρτίου ένα πρωτότυπο μοντέλο που πρεσβεύει την επόμενη γενιά τεχνολογίας της μάρκας.

  • 29/1/2019

Εν αναμονή των εξελίξεων και της ηρεμίας που χρειάζεται ο όμιλος μετά το σκάνδαλο Ghosn η Mitsubishi μοιάζει σα να βρίσκεται σε φάση αναμονής. Και για αυτό θα παρουσιάσει στο σαλόνι της Γενεύης (στις 5 Μαρτίου) το πρωτότυπο Engelberg Tourer με την ονομασία να είναι εμπνευσμένη από την άγρια ομορφιά μιας Αλπικής πόλης με πλούσια παράδοση στο χώρο του αθλητισμού.

Το νέο πρωτότυπο της Mitsubishi με την δυναμική μάσκα μας παραπέμπει στο e-Evolution που είχε παρουσιαστεί το 2017 στην έκθεση του Τόκιο. Η ιαπωνική εταιρία κάνει λόγο για το πέρασμα σε μία νέα τεχνολογικά εποχή με ηλεκτρικά ή υβριδικά συστήματα πρόωσης και με το Engelberg Tourer να προσφέρει «απαράμιλλες EV επιδόσεις».

Η Mitsubishi έχει πολύ μεγάλη επιτυχία με το Outlander PHEV που φιγουράρει χρόνια τώρα στις υψηλότερες θέσεις πωλήσεων των plug-in υβριδικών της ευρωπαϊκής αγοράς. Στα επόμενα χρόνια η εταιρία σκοπεύει να πάει ένα βήμα πιο πέρα προχωρώντας και στο λανσάρισμα ενός κόμπακτ crossover που θα μπορούσε να έχει ηλεκτρικό, υβριδικό ή plug-in υβριδικό σύστημα πρόωσης από τους “συμμάχους” της Renault και Nissan,.