Mitsubishi Pajero Final Edition για την Ιαπωνία


Με την συγκεκριμένη συλλεκτική έκδοση η ιαπωνική εταιρία ολοκληρώνει την 37χρονο πορεία ενός από τα διασημότερα 4x4 στον κόσμο.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 25/4/2019

H Mitsubishi έχει ανακοινώσει πως θα σταματήσει την παραγωγή του Pajero στο τέλος του καλοκαιριού. Το πασίγνωστο 4x4 παράγεται αδιάλειπτα εδώ και 37 χρόνια και η Final Edition θα περιορισθεί σε περίπου 700 μονάδες.

H ειδική έκδοση έχει όλα τα στοιχεία του στάνταρ εξοπλισμού συμπεριλαμβανομένων των ραγών στην οροφή και της ηλιοροφής. Επίσης υπάρχει ένα πίσω διακριτικό σπόιλερ, ειδικό κάλυμμα ρεζέρβας και λασπωτήρες με το σήμα Pajero. Στο εσωτερικό υπάρχει δερμάτινη επένδυση και τα λογότυπα «Final Edition».

To Pajero εφοδιάζεται με τετρακύλινδρο πετρελαιοκινητήρα χωρητικότητας 3,2 lt που αποδίδει 190 PS και 441 Nm ροπής. Συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο πέντε σχέσεων και μόνιμη τετρακίνηση με πίσω διαφορικό που κλειδώνει.

Πάντως, τα Pajero και Pajero Sport μπορεί να σταματούν να παράγονται για την Ιαπωνία αλλά θα συνεχίσουν για λίγο περισσότερο να πωλούνται σε επιλεγμένες αγορές (όπως της Αυστραλίας και της Μέσης Ανατολής) που στα εδάφη τους μόνο ένα πραγματικό 4x4 θα μπορούσε να ανταπεξέλθει.