Μόλις τρεις Ferrari 275 GTB/C Speciale κατασκευάστηκαν - Η μία τίθεται σε δημοπρασία (photos)


Ένα εξαιρετικά σπάνιο δημιούργημα της Ferrari τίθεται σε δημοπρασία κι αναμένεται να φτάσει εξαιρετικά υψηλό ποσό.

  • ΦΩΤΟ: Mecum Auctions
  • 11/12/2023

Κάθε Ferrari είναι ξεχωριστή, πολλώ δε μάλλον όταν πρόκειται για ένα μοντέλο με τρομερά περιορισμένη παραγωγή.

Μία τέτοια περίπτωση είναι και η Ferrari 275 GTB/C Speciale, που τίθεται σε δημοπρασία από τη Mecum Auctions

Είναι το ένα από τα τρία μόλις παραδείγματα του εν λόγω μοντέλου που κατασκευάστηκε το 1964, και ήρθε ως διάδοχος της 250, αν και δε γνώρισε σε καμία περίπτωση στην ίδια επιτυχία. 

Κατασκευάστηκε υπό τους κανονισμούς της FIA στους αγώνες αντοχής, επομένως ήταν κατασκευασμένη για να είναι γρήγορη στις ευθείες και ανθεκτική στις συνεχόμενες ώρες οδήγησης. Παρόλα αυτά, η Ferrari δεν κατάφερε να την ομολογκάρει για την κατηγορία GT λόγω βάρους, αν και βρέθηκε μέση λύση και τελικά επιτράπηκε μόλις σε ένα παράδειγμα, με αριθμό σασί 06885, να αγωνιστεί στις 24 ώρες του Le Mans το 1965, τερματίζοντας στην 3η θέση.

Διαθέτει κινητήρα V12 3,3 L με απόδοση περί τα 300 PS, και τρομερά ελαφρύ αμάξωμα από αλουμίνιο.

Το συγκεκριμένο παράδειγμα είναι το #06701 που δεν αγωνίστηκε ποτέ, οπότε πωλήθηκε κατευθείαν στον Pietro Ferrari, ιδιοκτήτη της εταιρείας χάρτου Cartiere del Timavo. Στα χέρια του άλλαξε και χρώμα, από το Rosso Cina στο Grigio Scurro Metalizatto.

Αργότερα πέρασε στην κατοχή του Alessandro Gregori, και μετά από δύο ακόμα ιδιοκτήτες (και μία επιστροφή στο κόκκινο χρώμα), ο Brandon Wang, συλλέκτης μοντέλων της Ferrari, αγόρασε το όχημα και το έτρεξε στον ιστορικό αγώνα του Φεστιβάλ Goodwood. 

Το 2015, το αυτοκίνητο τέθηκε ως έκθεμα στην 14η έκδοση του CavallinoClassic στην Palm Beach, και αργότερα στην πίστα της Laguna Seca.

Η δημοπρασία από τη MecumAuctions θα λάβει χώρα το 2024 στο Kissimmee της Φλόριντα, χωρίς ακόμα να έχει οριστεί τιμή εκκίνησης, αν κι είναι δεδομένο ότι θα φτάσει άνετα εννιαψήφιο ποσό.

Πηγή φωτογραφιών: Mecum Auctions

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γι αυτήν τη Mercedes SLS AMG Black Series θα χρειαστεί να πουλήσετε το σπίτι σας (photos-video)

Μια βόλτα στο εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο της Pininfarina (video)

Ένας «στρατός» από Ferrari FXX-K μπαίνει στην πίστα και τρομοκρατεί (video)