Ένας «στρατός» από Ferrari FXX-K μπαίνει στην πίστα και τρομοκρατεί (video)


Η άκρως εντυπωσιακή Ferrari FXX-K των 1.050 PS «εισέβαλε» στο Mugello κι έκανε όλα τα κεφάλια να γυρίσουν.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: VARRYX - YouTube
  • 25/11/2023

Η Ferrari κατασκεύασε μόλις 42 μονάδες της FXX-K, η οποία βασίζεται στη νόμιμη για τον δρόμο LaFerrari. Έκανε το ντεμπούτο της το 2014, φέροντας έναν ατμοσφαιρικό κινητήρα V12 6,3 L κι έναν ηλεκτροκινητήρα, συνολικής απόδοσης 1.050 PS και 900 Nm ροπής.

Φυσικά, ο ήχος της είναι πραγματικά εκκωφαντικός, αφού δεν είναι νόμιμη για τον δρόμο, κι έτσι δε χρειάζεται να υπακούει σε κάποιο συγκεκριμένο κανονισμό. Ο φακός του καναλιού Varryx στο YouTube «συνέλαβε» έναν «στόλο» από μονάδες του εξωπραγματικού μοντέλου να κάνει γύρους στην πίστα του Mugello στην Ιταλιά, στο 2023 Ferrari Finali Mondiali.

Μάλιστα, το κανάλι έχει τοποθετήσει κάμερες τόσο στο pitlane, όσο και στις κερκίδες της πίστας, οπότε αυτό δίνει την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε το όχημα σε κάθε του στιγμή και φάση. Από εντυπωσιακά «ουρλιαχτά» του V12, μέχρι φρεναρίσματα και βρυχηθμούς σε χαμηλές συχνότητες, ακριβώς όπως σε ένα τραγούδι.

Το πρόγραμμα XX της Ferrari ειδικευόταν πάντα σε προϊόντα εξαιρετικά χαμηλής παραγωγής, που δεν ήταν διαθέσιμα στο ευρύ κοινό. Το πρώτο νόμιμο για τον δρόμο μοντέλο με την ονομασία XX παρουσιάστηκε φέτος κι είναι βασισμένο στην SF90. Πρόκειται για την SF90 XX Stradale και την «ανοιχτή» της έκδοση, SF90 XX Spider, των οποίων η Ferrari θα κατασκευάσει 799 και 599 μονάδες, αντίστοιχα. 

Απολαύστε την εκκωφαντική FXX-K:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η Ferrari SF90 XX Stradale έσπασε το ρεκόρ γύρου στην πίστα του Fiorano (video-photos)

Η μία και μοναδική Ferrari KC23 νιώθει καλά μόνο όταν πατάει πίστα (photos)

Αυτός ο ολοκαίνουριος κινητήρας από Ferrari FXX μπορεί να γίνει δικός σας (photos)