Μια βόλτα στο εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο της Pininfarina (video)


Σε αυτό το εργοστάσιο έχουν κατασκευαστεί η Ferrari Testarossa, το Peugeot 406 Coupe κι η Alfa Romeo Brera.

  • ΦΩΤΟ: Forgotten Buildings - YouTube
  • 23/1/2024

Η συγκεκριμένη μονάδα παραγωγής μαρτυρά μια ολόκληρη ιστορία. Κατασκευάστηκε από την Pininfarina για την παραγωγή αμαξωμάτων της Cadillac Allante, η οποία ξεκίνησε το 1986. Το εργοστάσιο φιλοξένησε διάφορα μοντέλα, όπως τη Ferrari Testarossa, το Peugeot 406 Coupe κι τις Romeo Brera και Spider, μέχρι το 2011, όποτε κι έκλεισε.

Στο video του καναλιού Forgotten Buildings στο YouTube μπορεί να δει κανείς ότι μέχρι το 2015, υπήρχαν οχήματα στις εγκαταστάσεις, όπως για παράδειγμα κάποιες Brera, οι οποίες μάλιστα έφεραν ακόμη το καμουφλάζ που χρησιμοποιούσαν στη διαδικασία εξέλιξης και δοκιμών.

Ωστόσο, η κατάσταση σήμερα είναι διαφορετική, αφού τα αυτοκίνητα έχουν πλέον απομακρυνθεί από το σημείο. Το εσωτερικό του εργοστασίου βρίσκεται σε καλή κατάσταση, αν αναλογιστεί κανείς ότι έχει εγκαταλειφθεί πάνω από μια δεκαετία.

Τα μηχανήματα της γραμμής παραγωγής βρίσκονται ακόμα εκεί, όπως κι αρκετά ρομπότ. Επιπλέον, στους αντίστοιχους σταθμούς έχουν παραμείνει και διαγράμματα με οδηγίες συναρμολόγησης της Brera.

Βέβαια, τα γραφεία δεν παρουσιάζουν ανάλογη εικόνα. Διαρρήκτες φαίνεται να έχουν αφαιρέσει κάθε ίχνος χαλκού, ενώ λείπουν μέχρι και τα σιδερένια πόδια των καρεκλών.

Στον εξωτερικό χώρο των εγκαταστάσεων μπορεί να διακρίνει κανείς την πίστα δοκιμών, η οποία όμως δείχνει να έχει καταληφθεί από τα στοιχεία της φύσης. Σε πολλά σημεία έχουν φυτρώσει θάμνοι και δέντρα μέσα και πάνω από την άσφαλτο, με τη χάραξη να χάνεται σταδιακά.

Δείτε το video:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ξεχασμένη συλλογή αυτοκινήτων σε εγκαταλελειμμένο μουσείο - Πόσο αξίζει (video)

Συλλογή πολλών εκατομμυρίων βρέθηκε παρατημένη μέσα σε αποθήκη (video)

Ένας στρατός από Ford Escort και Sierra έρχονται στο φως (video)