Μόνο ηλεκτρικά τα επόμενα Peugeot 208 και 2008


H Peugeot σχεδιάζει την επόμενη μέρα που περιλαμβάνει αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα και νέες εκδόσεις υψηλών επιδόσεων.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 19/1/2021

Σημαντικές ειδήσεις βγήκαν από μια συνέντευξη που παραχώρησε ο CEO της Peugeot, Jean-Phillipe Imparato, στο βρετανικό περιοδικό Auto Express. Ξεκινώντας από την σημαντικότερη είναι πως οι επόμενες γενιές των 208 και 2008 δεν θα έχουν καμία έκδοση με συμβατικό κινητήρα και όλες τους θα είναι μηδενικών ρύπων.

Τα τωρινά μοντέλα έχουν μόλις ένα και κάτι χρόνο που κυκλοφορούν στους δρόμους τόσο με εκδόσεις βενζίνης και πετρελαίου, όσο και με ηλεκτρική. Οπότε ουσιαστικά μιλάμε για μία αλλαγή που θα γίνει τουλάχιστον μετά από μια πενταετία.

Όπως είπε ο Imparato το ενδιαφέρον για τις ηλεκτρικές εκδόσεις των e-208 και e-2008 είναι τόσο μεγάλο που οδηγεί σε αυτή την στρατηγική τα πλάνα της εταιρίας του από τώρα. Πέρυσι οι πωλήσεις της Peugeot σε ότι αφορά στα εξηλεκτρισμένα μοντέλα έφτασαν στο 10% επί του συνόλου.

Από την άλλη το ότι η Peugeot θα μπει πιο δυνατά στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν σημαίνει πως θα αφήσει ανικανοποίητους τους οπαδούς της γρήγορης οδήγησης.

Κάθε άλλο, ο CEO της εταιρίας είπε μεταξύ άλλων πως «…θέλω να κάνω τουλάχιστον από ένα μεγάλο λανσάρισμα κάθε χρόνο και σε κάθε αγορά, κάτι που θα γίνει μέσα στο 2021 και έχουμε ήδη κάτι για τον Μάρτιο».

Το 508 Peugeot Sport engineered θα είναι η αρχή από μια νέα σειρά μοντέλων υψηλών επιδόσεων και θα λανσαριστεί στους επόμενους μήνες.

Είναι μια διάταξη που συνδυάζει turbo 1.600άρη βενζίνης με δύο ηλεκτρικά μοτέρ για τετρακίνηση και συνδυασμένη ισχύς περίπου στα 350 άλογα. Πάνω σε αυτή την plug-in έκδοση θα δούμε και άλλα μοντέλα, όπως το νέο 308 που θα έχει μία αντίστοιχη έκδοση που θα βρεθεί απέναντι π.χ. στο Cupra Leon.