Μπορεί η McLaren P1 να τα «ρίξει» στην Huracan;


Και δεν μιλάμε για μία απλή έκδοση της Huracan, αλλά την εξελιγμένη με το σούπερ αεροδυναμικό πακέτο Performante.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: Lovecars/ YouTube
  • 18/12/2020

Πρόκειται για δύο από τα καλύτερα supercars που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια και που έχουμε αφιερώσει εκατοντάδες άρθρα για αυτά. Στην προκειμένη μας τραβούν την προσοχή και από το έντονο χρώμα.

Από την μία έχουμε την McLaren με το κίτρινο που λανσαρίστηκε πριν από περίπου επτά χρόνια και που εφοδιάζεται με τον υβριδικό V8 3.8 των 916 ίππων με 0-100 km/h σε 2,8 sec και τελική ταχύτητα στα 350 km/h. Πρόκειται για ένα σπάνιο μοντέλο αφού η συνολική του παραγωγή έχει περιοριστεί στα μόλις 375 αυτοκίνητα.

Δίπλα της στέκεται, με την ασυνήθιστη μωβ βαφή, η Huracan Performante Spyder με τον ατμοσφαιρικό V10 5.2 που έχει μόλις 640 άλογα με 0-100 km/h σε 3,1 sec και τελική στα 325 km/h. Θεωρητικά και μόνο θα στοιχηματίζαμε κατά του ιταλικού supercar, το οποίο όμως έχει ένα πολύ σημαντικό αβαντάζ. Αυτό της μεταφοράς της κίνησης στους τέσσερις τροχούς.

Η τετρακίνηση παίζει πολύ μεγάλο ρόλο σε κόντρες του τύπου drag. Ειδικότερα όταν έχουμε να κάνουμε με δύο υπερκατασκευές με πολλά άλογα και ουσιαστικά μια κόντρα στην ευθεία ενός αεροδρομίου. Παρά ταύτα όπως θα δείτε το βρετανικό supercar καταφέρνει να επικρατήσει της κόντρας παρόλο που το ιταλικό κάνει καλύτερη εκκίνηση.