Muvone: Το απόλυτο ατομικό ταξί κατά του Κορωνοϊού!


Κερδίζοντας το βραβείο “New Norm Mobility Award” από τη Ford, το πρωτότυπο Muvone αποτελεί το απόλυτο όχημα για να μετακινείται κανείς στην εποχή μας, ελέω Covid 19!

  • Μιχαλης Κατωποδης
  • 18/9/2020

Για την ακρίβεια, ο δημιουργός του, Marius Lochner, το σχεδίασε για αυτόν ακριβώς το λόγο. Ώστε να αποτελέσει το απόλυτο όχημα στην περίοδο της πανδημίας. Ένα ατομικό μέσο μετακίνησης που συνδυάζει τα τελευταία trends στην αυτοκίνηση -ηλεκτροκίνηση και αυτόνομη οδήγηση- με ένα απόλυτα προστατευμένο περιβάλλον για το χρήστη του.

Το Muvone" διαθέτει ένα μινιμαλιστικό εσωτερικό, με επίπεδες επιφάνειες και υλικά που καθαρίζονται εύκολα, ώστε το όχημα να μπορεί να απολυμανθεί μεταξύ διαδρομών. Ταυτόχρονα, δίνει έμφαση στην ευκολία προσβασιμότητας, εξυπηρετώντας έτσι καλύτερα ηλικιωμένους και άτομα με περιορισμένη κινητικότητα.

Όπως αναφέρει και ο Chris Hamilton, αρχισχεδιαστής της Ford Ευρώπης, «η κρίση COVID-19 επηρέασε σημαντικά τη ζωή μας, αλλάζοντας τον τρόπο με τον οποίο μετακινούνται οι άνθρωποι και τα αγαθά, ενώ δημιουργεί μία νέα κανονικότητα για όλους.  Αυτό απαιτεί νέες ιδέες για εφαρμογές, δυνατότητες, σχέδια και κινητικότητα, σε μια εποχή που το αυτοκίνητο είναι ένας προτιμώμενος ιδιωτικός χώρος και η προσωπική υγεία είναι πιο σημαντική από ποτέ».

Όσο για το “New Norm Mobility Award” που απέσπασε από τη Ford, δεν αποτελεί τίποτα περισσότερο από μία διάκριση που έχει στόχο να εμπλέξει νέους σχεδιαστές με τον κόσμο του αυτοκινήτου. Νέσω του New Designers η Ford δίνει τη δυνατότητα σε νέους πτυχιούχους να διαγωνιστούν μέσω της δημιουργικότητας και της προσωπικής τους έκφρασης.

Ακολουθείστε το CAR AND DRIVER στο GOOGLE NEWS για να μαθαίνετε τις ειδήσεις που αξίζουν!