Νανουρίστε το μωρό σας με ήχο από... Ηonda NSX (Video)


Ξεχάστε τις γλυκές μουσικούλες και τις αγκαλιές! Τα μωρά θέλουν ήχο από Honda NSX για να σταματήσουν το κλάμα.
 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 25/12/2018

Αν το μωρό σας είναι ανήσυχο και έχετε δοκιμάσει τα πάντα για να σταματήσει το κλάμα, ήρθε η ώρα να σκεφτείτε λίγο διαφορετικά. Όπως για παράδειγμα η Honda η οποία ετοίμασε ένα μικρό λούτρινο αυτοκινητάκι με την ονομασία Sound Sitter.

Τι διαφορετικό έχει αυτό το αυτοκινητάκι; Το ότι έχει ενσωματωμένο εντός του ένα ηχείο που με το κατάλληλο κουμπί στο app του κινητού τηλεφώνου εκπέμπει ήχο από την εξάτμιση του NSX!

Όπως όλα τα πράγματα που γίνονται στην Ιαπωνία, η συγκεκριμένη "εφεύρεση" δεν προέκυψε τυχαία, αλλά μετά από μεγάλη επιστημονική έρευνα, καθώς οι άνθρωποι της Honda παρατήρησαν ότι τα μωρά ηρεμούν με τον ήχο από κινητήρα.

Η εξήγηση ίσως να έχει να κάνει με το γεγονός ότι τα περισσότερα μωρά είναι εξοικειωμένα με ήχους που μοιάζουν με αυτούς που ακούν στην κοιλιά της μητέρας τους, όπως ο χτύπος της καρδιάς ή η ροή του αίματος. Αυτοί οι ήχοι είναι κατά βάση χαμηλών συχνοτήτων, όχι πάνω από 250 Hz, κάτι που μοιάζει αρκετά με τον ήχο που κάνει το συγκεκριμένο "παιχνίδι".

Για να το... τερματίσουν (τι Honda θα ήταν άλλωστε;) δεν αρκέστηκαν σε ένα αυτοκίνητο, αλλά πριν φθάσουν στο NSX δοκίμασαν 37 (!) αυτοκίνητά τους, μεταξύ των οποίων ένα Integra του 1988, ένα Prelude του 87, ένα S2000 του 1999 και πάει λέγοντας. Από όλα αυτά τα αυτοκίνητα επιλέχθηκε ο ήχος του NSX ως ο πιο κοντινός σ' αυτό που ακούν τα μωρά μέσα στην κοιλιά της μαμάς τους.

Προς το παρόν το παιχνίδι είναι ένα πρωτότυπο, αν και οι πρώτες δοκιμές έδειξαν ενθαρρυντικά αποτελέσματα. Μάλιστα υπάρχει και αρκετό εμπορικό ενδιαφέρον αν η εταιρία προχωρήσει στην παραγωγή του μιας και το κλάμα του μωρού είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι μητέρες σε δημόσιους χώρους. Και μαζί ετοιμάζουν τους "petrolhead από κούνια" του μέλλοντος (κυριολεκτικά...).