Νέα Bugatti Chiron Divo: Θα κοστίζει πάνω από 5 εκατ. ευρώ!


Αν η απλή Bugatti Chiron σας φαίνεται φθηνή στα 2,65 εκατομμύρια ευρώ, ετοιμαστείτε να υποδεχτείτε μία νέα έκδοση που κάνει τα διπλά.
 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 8/7/2018

Μία νέα έκδοση της Bugatti Chiron, με την ονομασία Divo, ετοιμάζεται πυρετωδώς για να παρουσιαστεί τον Αύγουστο στο Pebble Beach Concourse d’Elegance. Tους τελευταίους μήνες η Bugatti δείχνει το συγκεκριμένο αυτοκίνητο σε διάφορους μεγάλους πελάτες της ανά τον κόσμο, ενώ ένας από αυτούς που διέρρευσε κάποιες πληροφορίες είπε ότι είναι αρκετά διαφορετικό από την Chiron που γνωρίζουμε. 

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα είναι μία ακόμα πιο extreme εκδοχή της Chiron από την Sport (που βλέπουμε στην φωτογραφία) και μάλλον θα έχει έντονο αγωνιστικό προφίλ. Οι φήμες θέλουν την εταιρία να έχει σχεδιάσει ένα εντελώς νέο κιβώτιο για να εξασφαλίζει καλύτερες επιταχύνσεις στο αυτοκίνητο, κάτι που σημαίνει ότι θα κάνει το 0-100 σε λιγότερο από 2,5 δευτερόλεπτα και το 0-200 κάτω από 6,5 δευτερόλεπτα.

Όπως φαίνεται κύριος στόχος της νέας αυτής έκδοσης θα είναι η απόδοση στην πίστα. Κάτι που σημαίνει έξτρα αεροδυναμικά βοηθήματα τα οποία θα μειώσουν την τελική ταχύτητα του αυτοκινήτου στα «μόλις» 385 km/h από τα ηλεκτρονικά περιορισμένα 420 km/h της κανονικής Chiron. Ένα ακόμα ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι η Divo θα είναι η ελαφρύτερη που έχει κατασκευαστεί μέχρι σήμερα.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν ενδείξεις για τον αριθμό αυτοκινήτων που θα κατασκευαστούν με αυτές τις προδιαγραφές, αν και οι φήμες θέλουν να φθάνουν τις 100 μονάδες, χωρίς όμως να είναι ξεκάθαρο αν θα αποτελούν μέρος των 500 αυτοκινήτων παραγωγής ή θα προστεθούν έξτρα. 

Πάντως οι υπολογισμοί για το κόστος κυριολεκτικά ζαλίζουν καθώς υπολογίζεται ότι η Bugatti θα ζητά πάνω από 5 εκατομμύρια ευρώ για κάθε Divο την στιγμή που ήδη η Chiron Sport έχει αγγίξει τα 2,65 εκατομμύρια ευρώ. Δύσκολες αποφάσεις για τους πλούσιους αυτού του κόσμου…