Νέα διάκριση για τα Peugeot 208 και 2008


Για έκτη φορά στην ιστορία της η Peugeot κατακτά το διεθνούς κύρους βραβείο Red Dot Design στην κατηγορία της προϊοντικής σχεδίασης χάρη στα 208 και 2008.

  • 2/4/2020

Με μια διεθνούς κύρους βράβευση έρχεται να επικυρωθεί ο υψηλής αισθητικής σχεδιασμός των νέων Peugeot 208 και 2008. Για έκτη φορά στην ιστορία της η Peugeot κατακτά το Red Dot Design Award, προσθέτοντας στην ταμπακοθήκη της μια ακόμα διάκριση.

Ο Haico van der Luyt, Διευθύνων Σύμβουλος της PEUGEOT Γερμανίας, σχολίασε σχετικά, «Είμαστε πολύ υπερήφανοι για το βραβείο Red Dot Design για τα δύο νεα μας μοντέλα. Το γεγονός αυτό αποτελεί  περίτρανη απόδειξη ότι είμαστε στο σωστό δρόμο αναφορικά με το σχεδιαστικό DNA μας». 

Με την εντυπωσιακή εξωτερική του σχεδίαση, το νέο Peugeot 208 αντανακλά την premium τοποθέτηση της μάρκας. Η σχεδίαση του νέου μοντέλου εντυπωσίασε την επιτροπή των ειδικών σε συνδυασμό με τις μεγαλύτερες διαστάσεις του σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο, τις καθαρές γραμμές και την σπορ εμφάνιση. Επιπλόν, στο εσωτερικό το μοντέλο σημειώνει μια παγκόσμια καινοτομία με τον ψηφιακό τρισδιάσταστο πίνακα οργάνων. Ανήκει στον στάνταρ εξοπλισμό από την έκδοση Allure και αποτελεί μέρος του PEUGEOT 3D i-Cockpit®, το οποίο αποπνέει έναν σπορ χαρακτήρα σε συνδυασμό με το συμπαγές τιμόνι πολλαπλών λειτορυγειών και με την οθόνη αφής 10’’.

Το νέο PEUGEOT 2008 εντυπωσίασε την επιτροπή με τα κάθετα led φώτα ημέρας που παραπέμπουν σε δόντια λιονταριού και καθορίζουν την νέα σχεδιαστική γλώσσα της μάρκας. Εξίσου εντυπωσιακές είναι και οι γραμμές του προφίλ που τραβούν αμέσως τα βλέμματα, χάρη στην τριγωνική διαμόρφωση των επιφανειών του. Στο πίσω μέρος κυριαρχεί μια μαύρη  γυαλιστερή οριζόντια φάσα στην οποία ενσωματώνονται τα LED φωτα που μοίαζουν με 3 νυχιές.

Στο εσωτερικό του 2008 υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες που αποπνέουν ένα εκλεπτυσμένο στυλ όπως η διακοσμητική ραφή στο ταμπλό, ο ατμοσφαρικός φωτισμός αλλά και τα πολυτελή υλικά όπως η Alcantara® (διαθέσιμη στις εκδόσεις GT line).Τα δύο μοντέλα είναι διαθέσιμα και σε αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις, οι οποίες επίσης φέρουν σχεδιαστικές πινελιές που ξεχωρίζουν. 

Πληροφορίες για το βραβείο Red Dot 

Για περισσότερα απο 60 χρόνια, ο διαγωνισμός “Red Dot Αward” επιβραβεύει τον καινοτόμο σχεδιασμό. Μια φορά τον χρόνο προϊόντα, πρότζεκτ επικοινωνίας, σχεδιαστικά concept και πρωτότυπα κατατίθενται προκειμένου να αξιολογηθούν απο μια διεθνή επιτροπή ειδικών απο διαφορετικούς κλάδους.