Νέα έκδοση για το «πεντακοσαράκι» της Αbarth


Ένα ακόμα «κεφάλαιο» έρχεται να προστεθεί στην ιστορία της Abarth, με το θρυλικό «πεντακοσαράκι» να αποκτά τα διακριτικά “595 Pista” και πλήθος τεχνικών και εξοπλιστικών αναβαθμίσεων.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 16/9/2019

Ο ιταλικός «σκορπιός» ξαναχτυπά! Η περίφημη Abarth επιστρέφει στο προσκήνιο της επικαιρότητας με μια ακόμα πρόταση που βασίζεται στη σύγχρονη εκδοχή του Fiat 500.

O λόγος για το Abarth 595 Pista, το οποίο μπορεί να μην είναι το ισχυρότερο της σειράς αλλά ίσως το ικανότερο, με αναβαθμίσεις που αφορούν τόσο τον εξοπλισμό όσο και τις τεχνικές προδιαγραφές του.

Σύμφωνα με την ιταλική φίρμα ο υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας βενζίνης του 1,4 λίτρου φτάνει σε απόδοση τους 165 ίππους και τα 230 Nm ροπής, την ίδια στιγμή που η χρήση μιας νέας τουρμπίνας της Garrett έχει οδηγήσει στη βελτιστοποίηση των χαρακτηριστικών απόδοσης του τετρακύλινδρου συνόλου.

Ένα αυτοματοποιημένο κιβώτιο πέντε σχέσεων αναλαμβάνει να μεταφέρει την ισχύ του κινητήρα στους μπροστινούς τροχούς, οι μεγαλύτερης διαμέτρου δίσκοι φροντίζουν για την αποτελεσματικότερη επιβράδυνση του «μικρού» Abarth, ενώ για τον πίσω άξονα έχουν επιλεγεί αμορτισέρ της Koni τεχνολογίας FSD (Frequency Selective Damping).

Σε ό,τι αφορά στον εξοπλισμό του αυτοκινήτου, τα στοιχεία σε ανοιχτό πράσινο είναι εκείνα που δηλώνουν την ταυτότητα της έκδοσης, χωρίς παρόλα αυτά να μπορεί να παραβλέψει κανείς τα ιδιαίτερα χρώματα αμαξώματος ή τις ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών.

Αντιστοίχως, στο εσωτερικό την παράσταση κλέβουν τα μπάκετ καθίσματα της Sabelt τα οποία ωστόσο θα προσφέρονται προαιρετικά.