Νέα έκδοση Porsche Cayenne S Coupe με 440 PS


Η γερμανική εταιρία διευρύνει την γκάμα της κουπέ Cayenne με μια νέα έκδοση που θα είναι διαθέσιμη από το φθινόπωρο.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 16/5/2019

H νέα έκδοση τοποθετείται ανάμεσα στο βασικό μοντέλο και την Turbo αφού κάτω από το καπό υπάρχει ο twin-turbo V6 χωρητικότητας 2,9 lt που αποδίδει 440 PS και 550 Nm ροπής. Συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο με 8 σχέσεις και η ισχύς περνά στους τέσσερις τροχούς με την γνωστή εξελιγμένη τετρακίνηση της Porsche. Σχετικά με τις επιδόσεις τα πρώτα 100 km/h δεν ξεπερνούν τα 5,0 sec με την τελική ταχύτητα να είναι «ελεύθερη» μέχρι τα 263 km/h.

Από πλευράς εξοπλισμού οι ευρωπαϊκές Cayenne S Coupe θα έχουν πανοραμική γυάλινη οροφή, τροχούς 20 ιντσών και το πακέτο Sport Chrono. Επίσης, υπάρχουν σχεδόν όλα τα προηγμένα συστήματα υποβοήθησης και άλλα συστήματα όπως είναι τα Park Assist, η προοδευτική κρεμαγέρα Power Steering Plus,  η παραμετροποίηση Porsche Active Suspension Management κ.α.

Επιπρόσθετα υπάρχει το προαιρετικό πακέτο Lightweight Sport με σπέσιαλ ελαφρύτερα χαρακτηριστικά όπως η επένδυση καθισμάτων Houndstooth, μία οροφή κατασκευασμένη από ανθρακονήματα και σφυρήλατες ζάντες 22 ιντσών. Πρακτικά υπάρχουν τρία τέτοια πακέτα και όταν συνδυαστούν όλα μαζί το 0-100 βελτιώνεται κατά ένα δέκατο του δευτερολέπτου. Λεπτομέρειες, θα πείτε, αλλά αυτές είναι που κάνουν την διαφορά σε τέτοιου είδους κατασκευές.