Νέα εποχή για την Toyota Corolla


Με το teaser βίντεο που θα δείτε παρακάτω η Toyota προαναγγέλλει την παρουσίαση της νέας Corolla που θα γίνει την επόμενη εβδομάδα.

  • 9/11/2018

Τα αποκαλυπτήρια της νέας Corolla θα γίνουν συγκεκριμένα στις 16 Νοεμβρίου στην Κίνα και στην έκθεση  Guangzhou International Automobile Exhibition. Για την ώρα δεν υπάρχουν στοιχεία πέρα από το βίντεο που δείχνει δίπλα στα Ηatchback και Sport Tourer αμαξώματα να προστίθεται η sedan Corolla για όσους προτιμούν το σχήμα και το πιο «αρχοντικό» στιλ μιας οικογενειακής «λιμουζίνας».

To σίγουρο είναι πως θα μοιράζεται τα ίδια μηχανικά μέρη και θα βασίζεται στην πλατφόρμα TNGA (Toyota New Global Platform) στις εκδόσεις 1.2 Turbo και τις υβριδικές στα 1.800 cc και 2.000 cc με 122 PS και 180 PS, αντίστοιχα. Στην βασική hybrid έκδοση ο βενζινοκινητήρας υποβαστάζεται από έναν ηλεκτροκινητήρα 53 kW, ενώ η πιο ισχυρή υβριδική έχει και paddles στο τιμόνι για ενίσχυση της σπορτίφ αίσθησης.

Από εκεί και πέρα η Corolla Sedan θα διαφοροποιείται από την μεσαία κολόνα και πίσω και ίσως το μεγαλύτερο μήκος. Τα επίπεδα άνεσης και ηχομόνωσης για τους επιβάτες αναμένεται να είναι υψηλότερα χάρη στο αμάξωμα τριών όγκων, ενώ το ταμπλό θα είναι πανομοιότυπο προσφέροντας όλες τις δυνατότητες συνδεσιμότητας. Η Corolla θα κυκλοφορήσει από τα μέσα του νέους έτους και στην Ευρώπη καλύπτοντας εν μέρει το κενό που άφησε το Avensis.