Νέα καθυστέρηση για τη McLaren Artura ελέω chip


Το νεότερο supercar της McLaren, η επονομαζόμενη Artura, θα καθυστερήσει να κυκλοφορήσει λόγω έλλειψης σε μικροτσίπ - ακόμα ένα χτύπημα σε αυτόν τον τομέα για την αυτοκινητοβιομηχανία.

  • 29/12/2021

Συγκεκριμένα, ρεπορτάζ του Automotive News αναφέρει πως η νέα McLaren Artura θα αρχίσει να παραδίδεται στους πρώτους τυχερούς αγοραστές της τον Ιούλιο του 2022, καθώς «δίνεται προτεραιότητα στα μοντέλα με μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους, όπως είναι η Elva και η 765LT Spider».

Ο Roger Ormisher, εκπρόσωπος της εταιρείας, δήλωσε πως «καθυστερήσαμε όσο περισσότερο γινόταν την αναστολή της παραγωγής μας, αλλά δυστυχώς, οι ημιαγωγοί που είχαμε στη διάθεσή μας τελείωσαν».

Κατά τον ίδιο, πάντως, η παραγωγή θα αρχίσει εκ νέου σε σύντομο χρονικό διάστημα, παρά το γεγονός ότι η έλλειψη μικροτσίπ θα συνεχιστεί το 2022, ή ακόμα και το 2023.

Σε ό,τι αφορά την Artura, η McLaren την παρουσίασε τον περασμένο Φεβρουάριο ως το πρώτο υψηλών επιδόσεων υβριδικό όχημα.

Διαθέτει έναν κινητήρα 3 λίτρων, V6 με διπλό turbo, μαζί με έναν ηλεκτροκινητήρα και μπαταρία 7,4 kWh, που προσφέρει αυτονομία 31 χιλιομέτρων.

Με αυτό το κινητήριο σύνολο, η Artura αγγίζει τα 671 HP και τα 720 Nm ροπής, κάνοντας τα 0-100 km/h σε 3 δευτερόλεπτα, και αγγίζοντας τελική ταχύτητα της τάξης των 330 km/h.