Nέα Μercedes-Benz CLA: Αυτή είναι η πρώτη εικόνα-teaser


Θα παρουσιαστεί στην έκθεση ηλεκτρονικών CES στο Λας Βέγκας τον Ιανουάριο με νέα σχεδίαση και αρκετές βελτιώσεις στο σύστημα MBUX
 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 17/12/2018

Κοντεύει περίπου ένας χρόνος όταν η Mercedes-Benz παρουσίασε στις αρχές του 2018, στην έκθεση CES στο Λας Βέγκας, το σύστημα MBUX, το οποίο αποτέλεσε και το επίκεντρο της νέας Α-Class που εμφανίστηκε λίγο καιρό αργότερα στην έκθεση της Γενεύης.

Για φέτος η εταιρία επιστρέφει στην ίδια έκθεση η Mercedes-Benz θα παρουσιάσει όχι ένα ηλεκτρονικό σύστημα αλλά ένα ολόκληρο αυτοκίνητο. Ο λόγος για την νέα CLA, την δεύτερη γενιά της τετράθυρης έκδοσης της A-Class. Mε την επιλογή του Λας Βέγκας και της συγκεκριμένης έκθεσης η Mercedes-Benz θέλει να τονίσει την τεχνολογική υπεροχή των αυτοκινήτων της, κάτι που θα συνδυάσει και με την επίδειξη κάποιων νέων δυνατοτήτων στο σύστημα MBUX.

Aν και για τα νέα δεδομένα του συστήματος δεν υπάρχουν ακόμα κάποιες ακριβείς πληροφορίες, η Mercedes έδωσε σήμερα στην δημοσιότητα την πρώτη εικόνα-teaser για τη νέα CLA. Και από ότι μπορούμε να δούμε, και πάλι θα έχουμε να κάνουμε με ένα τετράθυρο σεντάν με έντονη κλίση της οροφής στο πίσω μέρος και έναν σπορτίφ χαρακτήρα στην σχεδίασης. 

Σε ότι αφορά τα μηχανικά μέρη και τους κινητήρες η γκάμα θα διατηρηθεί όπως έχει και στην A-Class είτε στην βάση, είτε στην κορυφή, όπου και εκεί θα υπάρχουν οι δύο εκδόσεις AMG A35 και Α45. Για την πλήρη αποκάλυψη της νέας CLA πάντως θα πρέπει να κάνουμε υπομονή μέχρι τις 8 Ιανουαρίου όπου θα κάνει και την εμφάνισή της στο Λας Βέγκας.