Νέα Porsche 911 Turbo S: Πιο δυνατή και με απίστευτες επιδόσεις


Η 992 Τurbo S θα μπει για τα καλά στα χωράφια των hypercars καθώς οι πρώτες πληροφορίες θέλουν να κάνει το 0-100 στην περιοχή των 2,5 δευτερολέπτων!

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 9/11/2019

Η πρώτη είδηση αφορά την αύξηση της ιπποδύναμης από τους 580 στους 641 ίππους. Πρόκειται για μία σημαντική αύξηση της ισχύος που τοποθετεί πλέον την 911 στα χωράφια των κορυφαίων αυτοκινήτων της Lamborghini ή της Lotus.

Παρά το γεγονός ότι θα υπάρξει μια αύξηση του βάρους κατά περίπου 50 κιλά, το αυτοκίνητο θα είναι ακόμα πιο γρήγορο από την ήδη εξαιρετικά γρήγορη 991.2 Τurbo S. O χρόνος που υπόσχεται η Porsche είναι στα 2,5 δευτερόλεπτα για το 0-100 km/h με το PDK κιβώτιο, κάτι που φέρνει το αυτοκίνητο στα χωράφια των hypercars.

H αύξηση της ισχύος θα επιτευχθεί κυρίως με την ενσωμάτωση μεγαλύτερων turbo στον 3.8 λίτρων επίπεδο κινητήρα, ο οποίος θα έχει δεχθεί και άλλες μικρές αλλαγές ώστε να  λειτουργεί σ' αυτά τα νέα δεδομένα ισχύος. Επίσης θα έχει γίνει και ειδική μελέτη για την απαγωγή της περισσότερης θερμότητας που θα παράγει ο ισχυρότερος κινητήρας. 

Η τετρακίνηση παραμένει στάνταρ όπως και το οκτατάχυτοPDK διπλόδισκο κιβώτιο. H τελική ταχύτητα θα βρίσκεται στα 330 km/h. Μεταξύ άλλων θα υπάρχει και διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης στον πίσω άξονα και ένα ηλεκτρονικά ελεγχόμενο κεντρικό διαφορικό.

Στάνταρ θα είναι η ανάρτηση PASM όπως και η τετραδιεύθυνση, ενώ θα υπάρχει και έξτρα επιλογή με μία πιο χαμηλή σπορ ανάρτηση. Τα φρένα θα είναι κεραμικά, με 10πίστονες δαγκάνες στον εμπρός άξονα και 8πίστονες πίσω σε τροχούς 20 και 21 ιντσών.

H επίσημη πρεμιέρα της αναμένεται προς τα μέσα του 2020 ενώ αυτή την εποχή γίνονται οι τελικές δοκιμές. 

ΠΗΓΗ: CAR AND DRIVER