Νέα Skoda Octavia: πρεμιέρα τον Οκτώβριο στην έκθεση της Φρανκφούρτης


Η Octavia, το μοντέλο που αποτελεί τη βάση της Skoda, θα περάσει τον Οκτώβριο στην επόμενη γενιά του.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 14/1/2019

Η Skoda θα συνεχίσει, όπως δείχνουν όλες οι ενδείξεις, την επιθετική της πολιτική σε ότι αφορά την ανανέωση αλλά και την επέκτασή της γκάμας της. Έτσι λοιπόν και σύμφωνα με πληροφορίες βρετανικού περιοδικού προς το τέλος του έτους και πιο συγκεκριμένα στην έκθεση της Φρανκφούρτης τον Οκτώβριο, θα παρουσιάσει τη νέα γενιά της Octavia.

Της Octavia που μέχρι τώρα τουλάχιστον είναι το best seller της και που στη νέα της εκδοχή δεν θα μεγαλώσει σημαντικά. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα βελτιωθούν οι χώροι στο εσωτερικό της, παραδοσιακό άλλωστε χαρακτηριστικό των μοντέλων της Skoda. Μάλιστα οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για πορτμπαγκάζ με χωρητικότητα κοντά στη «μαγική» τιμή των 600 lt.

Η εμφάνιση της νέας Octavia αναμένεται να έχει αρκετά στοιχεία από το Scala που θα παρουσιαστεί στο ευρύ κοινό στην έκθεση της Γενεύης το Μάρτιο, ενώ η διαμόρφωση του πίσω μέρους της θα παραπέμπει περισσότερο σε κουπέ. Έτσι θα είναι πιο σύγχρονη και δυναμική, ενώ στο εσωτερικό θα κυριαρχεί οπτικά η οθόνη του συστήματος infotainment. Στις πιο πλούσιες εκδόσεις ο πίνακας οργάνων αναμένεται να είναι ψηφιακός.

Ο βασικός κινητήρας βενζίνης αναμένεται να είναι και πάλι ο 1.0 TSI και ο αντίστοιχος diesel o 1.6 TDI. Η γκάμα θα περιλαμβάνει σίγουρα έκδοση CNG (φυσικού αερίου), κατά πάσα πιθανότητα ήπιες υβριδικές εκδόσεις με ηλεκτρικό κύκλωμα 48V και βέβαια την σπορ RS.